«Φαινόμενο του Λαζάρου» : Πέθανε… δύο φορές μέσα σε τρεις ώρες
Μία γυναίκα 45 ετών, μετά από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης, με τους γατρούς να πιστοποιούν τον θάνατό της
Ενα ιδιαίτερα σπάνιο και εξαιρετικά παράξενο φαινόμενο σημειώθηκε στην πόλη Chandigarh της Ινδίας.
Μία γυναίκα 45 ετών, μετά από χρόνια αποφρακτική πνευμονοπάθεια, πέθανε σε νοσοκομείο της πόλης, με τους γιατρούς να πιστοποιούν τον θάνατό της.
Η οικογένειά της χρειάστηκε να περιμένει στο νοσοκομείο για περίπου τρεις ώρες μέχρι να βρεθεί ελεύθερο ασθενοφόρο και να μεταφέρει το άψυχο σώμα στο σπίτι για την προετοιμασία της κηδείας.
Κατά τη διαδρομή, όμως, η γυναίκα κουνήθηκε. Σύμφωνα με το πρακτορείο Russia Today, σε κατάσταση σοκ οι συγγενείς της ζήτησαν τη μεταφορά της σε άλλο νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί προσπάθησαν να την επαναφέρουν, χωρίς όμως να το καταφέρουν.
Το γεγονός αυτό ονομάζεται «φαινόμενο του Λαζάρου» ή νεκροφάνεια.
Μόνο 38 περιπτώσεις σε όλο τον κόσμο
«Με ιατρικούς όρους, αυτή η κατάσταση ονομάζεται φαινόμενο του Λαζάρου και σε όλο τον κόσμο έχουν καταγραφεί μόνο 38 περιπτώσεις μέχρι στιγμής» δήλωσε ο Δρ. Ντασάρι Χαρίς, επικεφαλής του ιατροδικαστικού τμήματος του νοσοκομείου σε συνέντευξη Τύπου.
Μάλιστα, εξηγούν ότι ορισμένα φάρμακα, που χορηγούνται σε ασθενείς σε καταστάσεις κρίσης, μπορούν ακόμη και να «αναστήσουν» προσωρινά τους ασθενείς.
- Λάρισα: Στη φυλακή τέσσερα άτομα για την απάτη με τις χρυσές λίρες – Το ελικοδρόμιο και η «εξαγορά ψήφων»
- ΑΕΚ – Τόφας 96-88: 5X5 με Μπάρτλεϊ η «Ένωση», φουλάρει για πρωτιά και πλεονέκτημα
- Κάιλι Τζένερ: Προκλητική στο φακό του Vanity Fair, ανταποδίδει γυμνά «σ’ αγαπώ» στον Τιμοτέ Σαλαμέ
- LIVE: Βαλεφόλια – Παναθηναϊκός
- Πλαφόν: «Ρουκέτες» από τους πρατηριούχους για το πλαφόν στις τιμές κέρδους
- Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Εκατοντάδες Έλληνες επέστρεψαν με δύο πτήσεις από Ντόχα και Ντουμπάι
