Συνάντηση του Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη με την Κινέζα πρέσβη
Ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης μίλησε με την Τσιγιουέ Τσανγκ για τις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας Ελλάδας-Κίνας.
O αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, συναντήθηκε σήμερα με την πρεσβευτή της Κίνας στη χώρα μας, Τσιγιουέ Τσανγκ (Zhang Qiyue).
Στο επίκεντρο της μεταξύ τους συζήτησης βρέθηκαν θέματα διμερούς συνεργασίας ενόψει της επικείμενης επίσκεψης του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, στη Διεθνή Έκθεση Εισαγωγών στη Σανγκάη μεταξύ 5 και 10 Νοεμβρίου και ακολούθως της επίσημης επίσκεψης του Κινέζου Προέδρου, Xi Jinping, στη χώρα μας μεταξύ 10 και 12 Νοεμβρίου.
Σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών, ο κ. Βαρβιτσιώτης τόνισε τη σημασία που αποδίδει η χώρα μας στην περαιτέρω εμβάθυνση των σχέσεών της με την Κίνα, τόσο σε διμερές πλαίσιο όσο και μέσω της συμμετοχής της Ελλάδας στις πρωτοβουλίες «17+1» και «Μία Ζώνη, Ένας Δρόμος». Επίσης, αναφέρθηκε «στις δυνατότητες διεύρυνσης της οικονομικής συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών και την επιθυμία προσέλκυσης κινεζικών επενδύσεων στην Ελλάδα».
Σύμφωνα με την ίδια ενημέρωση, η Κινέζα πρέσβης αναφέρθηκε στο άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων, οι οποίες έχουν αναβαθμισθεί στο επίπεδο της Συνολικής Στρατηγικής Εταιρικής Σχέσης. Ιδιαίτερη αναφορά έκανε, όπως σημειώνεται επίσης, «στην κομβικής σημασίας συνεισφορά του κ. Βαρβιτσιώτη κατά τη θητεία του ως υπουργός Ναυτιλίας στην υλοποίηση της επένδυσης της Cosco στο λιμάνι του Πειραιά».
Τέλος, η κα Τσανγκ μετέφερε περαιτέρω το έντονο ενδιαφέρον Κινέζων επιχειρηματιών για την πραγματοποίηση επενδύσεων στη χώρα μας.
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ανοίγει παράθυρο σε πυρηνικά όπλα
- Νορβηγία: Το σκάνδαλο Έπσταϊν θα διερευνηθεί από κοινοβουλευτική επιτροπή
- Νέο εργαλείο επιτρέπει να διαγράψετε ανεπιθύμητες φωτογραφίες από το Google Search
- Γουέστ Χαμ – Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 1-1: Γλίτωσαν την ήττα στο 90+6′ οι «κόκκινοι διάβολοι»
- Ποιος θα αντικαταστήσει τον Ερντογάν στην ηγεσία του AKP;
- Τσέλσι – Λιντς 2-2: Ισοπαλία σοκ για τους «μπλε» (2-2) – Μία ακόμη ήττα για την Τότεναμ (1-2)

