
Ο πρωθυπουργός και το Gulfstream
Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει με το Gulfstream
Με το Gulfstream, το δικινητήριο πρωθυπουργικό αεροσκάφος με υπερατλαντική εμβέλεια, θα μεταβεί το πρωθυπουργικό ζεύγος στη Νέα Υόρκη την Κυριακή.
Δεν είναι όμως η πρώτη φορά που ο Κυριάκος Μητσοτάκης ταξιδεύει με το Gulfstream. Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», το χρησιμοποίησε και για την επίσκεψή του στην Ολλανδία, προφανώς για να το δοκιμάσει.
Διαβάστε επίσης: Ο τριπλός στόχος του Κυριάκου Μητσοτάκη από το ταξίδι στη Νέα Υόρκη
Η «πρώτη» της Μαρέβας
Η Μαρέβα θα είναι η πρώτη φορά που θα ταξιδέψει με το συγκεκριμένο αεροσκάφος, που μπορεί να πετάξει από Αθήνα σε Νέα Υόρκη χωρίς ενδιάμεσο σταθμό για ανεφοδιασμό.
Το αεροσκάφος αυτό αγοράστηκε επί κυβερνήσεως Σημίτη για τις ανάγκες της τότε ελληνικής προεδρίας. Επί ΣΥΡΙΖΑ είχε μετατραπεί σε εναέριο ταξί. Δεν είναι ότι το χρησιμοποιούσε μόνον ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας (πήγε με αυτό στην Κούβα και σχεδόν με τα μίλια που έγραψε σε επισκέψεις του σε διάφορες χώρες, γύρισε τη μισή υδρόγειο), αλλά και διάφοροι υπουργοί.
Για παράδειγμα, ο Νίκος Παππάς για να πάει δήθεν στην ορκωμοσία Τραμπ (που τελικά δεν παρέστη), ο συγκυβερνήτης του κ. Τσίπρα Πάνος Καμμένος (που φωτογραφήθηκε μάλιστα μέσα σε αυτό, χωρίς… παπούτσια κρατώντας θριαμβευτικά ένα φύλο των «Νέων», νομίζοντας ότι η ιστορική αυτή εφημερίδα τελειώνει) και πολλοί άλλοι Συριζαίοι που απήλαυσαν το πλούσιο μενού του αεροσκάφους.
Οι συνοδοί
Ποιοι θα συνοδεύουν όμως τον πρωθυπουργό;
Πρώτα απ’ όλα θα είναι μαζί του ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας. Οι υφυπουργοί Εξωτερικών Αντώνης Διαμαντάρης, Κώστας Φραγκογιάννης, ο Στέλιος Πέτσας, ο Δ. Μητρόπουλος, η Κύρα Κάπη και η Αλεξάνδρα Παπαδοπούλου.
- Την ενοχή του πρώην αστυνομικού της Βουλής και της συζύγου του εισηγείται η εισαγγελέας
- Αφθώδης πυρετός: Σχέδιο για μερική άρση απαγόρευσης διακίνησης τυριού από τη Λέσβο – Τα μέτρα που αποφασίστηκαν
- Ο γιατρός του Μαραντόνα κατέθεσε στη δίκη: «Είμαι αθώος, τον αγαπούσα»
- Λαζαρίδης: Ο «άριστος» του επιτελικού κράτους Μητσοτάκη, παιδί του κομματικού σωλήνα και διπλοθεσίτης στο Δημόσιο
- Ζαχαριάδης: Αντιδημοκρατικό παραλήρημα Γεωργιάδη, με την κάλυψη Μητσοτάκη – Να αποπεμφθεί
- Μήνυση Άδωνι Γεωργιάδη σε χρήστη του Tik Tok για την 19χρονη στην Κεφαλονιά – Ποιος ο λόγος

