Με πτώση άνοιξε το Χρηματιστήριο Αθηνών
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να κινείται κόντρα στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.
Ήπιες πτωτικές τάσεις επικρατούν στο άνοιγμα της σημερινής συνεδρίασης του Χρηματιστηρίου με την αγορά να κινείται κόντρα στο θετικό κλίμα των ευρωπαϊκών αγορών.
O Γενικός Δείκτης Τιμών στις 11:00, διαμορφώνεται στις 846,98 μονάδες σημειώνοντας μικρή πτώση 0,33%.
Η αξία των συναλλαγών ανέρχεται στα 6,17 εκατ. ευρώ.
Ο δείκτης υψηλής κεφαλαιοποίησης σημειώνει πτώση σε ποσοστό 0,25%, ενώ ο δείκτης της μεσαίας κεφαλαιοποίησης ενισχύεται σε ποσοστό 0,67%.
Από τις μετοχές της υψηλής κεφαλαιοποίησης τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές της Σαράντης(+1,82%), της Ελλάκτωρ(+1,21%) και του ΟΛΠ (+1,08%).
Αντιθέτως τη μεγαλύτερη πτώση καταγράφουν οι μετοχές των ΕΛΠΕ (-4,02%), του ΟΠΑΠ (-0,82%) και της ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ (-0,64%).
Από τους επιμέρους δείκτες, τη μεγαλύτερη άνοδο σημειώνουν οι δείκτες των Κατασκευών (+0,39%) και των Βιομηχανικών Προϊόντων (+0,37%) , ενώ τις μεγαλύτερες απώλειες καταγράφουν οι δείκτες του Πετρελαίου(-1,36%) και των πρώτων Υλών (-0,62%).
Ανοδικά κινούνται 42 μετοχές, 12 πτωτικά και 9 παραμένουν σταθερές.
Τη μεγαλύτερη άνοδο καταγράφουν οι μετοχές: Alpha Aστικά Ακίνητα+7,09% και Audiovisual+6,67%, ενώ τη μεγαλύτερη πτώση σημειώνουν οι μετοχές:Αγροτικός Οίκος Σπύρου-7,35% και ΕΛΠΕ-4,02%.
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Ρωσία: Πολύ σοβαρές οι συνέπειες για την ΕΕ από τυχόν χρήση ρωσικών πόρων για τη χρηματοδότηση της Ουκρανίας
- Κακοκαιρία: Λόγω πτώσης βράχων στη Λεωφόρο Αθηνών έκλεισαν δύο λωρίδες κυκλοφορίας
- Ο Καναδάς αφαιρεί τη Συρία από τη μαύρη λίστα των κρατών που υποστηρίζουν την τρομοκρατία
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας