Το νησί που ήθελε ο Ωνάσης πριν αγοράσει τον Σκορπιό
Τι απέτρεψε τον Ωνάση από την αγορά εκείνη
Ο Αριστοτέλης Ωνάσης, έδειχνε ιδιαίτερη αδυναμία στο νησί της Ιθάκης ενώ για την αποκατάσταση του μοναστηρίου της Παναγίας των Καθαρών, είχε δώσει πολλά χρήματα.
Mη χάσετε με ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: DOWN TOWN
Κατερίνα Παπουτσάκη, Σταμάτης Φασουλής, Δήμητρα Ματσούκα.
Ο μύθος του Ωνάση στη σκηνή.
Η αγάπη του όμως δεν σταματούσε εκεί καθώς επιθυμούσε να επενδύσει περισσότερο, αγοράζοντας γη στο νησί που λάτρευε.
Το μοναστήρι της Παναγίας των Καθαρών, το 1953 με τους καταστροφικούς σεισμούς, είχε υποστεί ζημιές και σχεδόν ισοπεδώθηκε όπως και πολλά άλλα κτίσματα στο νησί. Τότε, ο Αριστοτέλης Ωνάσης βοήθησε οικονομικά στην υποστήριξη του έργου συντήρησης. Όταν προσπάθησε να συζητήσει την αγορά γης στο νησί ή και ολόκληρης της Ιθάκης, κυβερνητικοί παράγοντες της εποχής δεν του το είχαν επιτρέψει και έτσι κατέληξε να αγοράσει αργότερα τον Σκορπιό.
- Τσετσενία: Ο Καντίροφ δήλωσε ότι ουκρανικό drone έπληξε κτίριο στο Γκρόζνι – Δεν υπήρξαν θύματα
- Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις από Δευτέρα οι αγρότες – Ενισχύονται τα μπλόκα, μήνυμα παραμονής μέχρι τα Χριστούγεννα
- Μείωση των παραδόσεων Airbus τον Νοέμβριο μετά από τεχνικό πρόβλημα
- Αποχωρεί από τον Παναθηναϊκό ο Τζαβέλλας
- Λιανικό εμπόριο δύο ταχυτήτων [γράφημα]
- Μητσοτάκης: Υπεραμύνθηκε της εξωτερικής πολιτικής – Βλέπει Ανώτατο Συμβούλιο Συνεργασίας με Ερντογάν στις αρχές του 2026


