Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Καλύτερο ποδόσφαιρο με το VAR

Καλύτερο ποδόσφαιρο με το VAR

Πρεμιέρα και στο VAR και ήταν απόλυτα λογικό να προκύψουν προβλήματα. Με την πάροδο του χρόνου η συμβολή του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα θα είναι καθοριστική

Να ρίξουμε μια δεύτερη ματιά στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος. Καταρχήν επιβεβαιώθηκε πανηγυρικά ότι ο τίτλος είναι υπόθεση για δύο. ΠΑΟΚ, Ολυμπιακός. Δεν είναι τόσο η απροσδόκητη ήττα της ΑΕΚ από την Ξάνθη. Τρεις χαμένοι βαθμοί σ’ ένα πρωτάθλημα 36 αγωνιστικών (με τα πλέι οφ) δεν λένε τίποτα. Είναι η εικόνα που βγάζει ως ομάδα. Μέχρι να μειώσει σε 1-2 ο Ολιβέιρα στο ογδονταφεύγα δεν είχε τελική στην εστία. Οι εμφανείς αδυναμίες του ρόστερ. Οι μεταγραφές που (προς το παρόν) δεν φαίνεται να βγαίνουν. Είναι η διαφορά ποιότητας του ρόστερ σε σχέση με τους άλλους δύο. Ζητήματα που εκ των πραγμάτων δεν είναι δυνατόν να λύσει ο όποιος επόμενος προπονητής. Είναι χαρακτηριστικό ότι η απόδοσή της για κατάκτηση εκτοξεύτηκε από 10 σε 25. Ολυμπιακός και ΠΑΟΚ πριν και μετά τις ευρωπαϊκές υποχρεώσεις τους δεν πάτησαν το γκάζι.

Πολυτέλεια

Εχουν την πολυτέλεια να κερδίζουν και χωρίς να φορτσάρουν. Θα περιμένουμε να τους δούμε στα πιο δύσκολα. Πρεμιέρα και στο VAR και ήταν απόλυτα λογικό να προκύψουν προβλήματα. Με την πάροδο του χρόνου η συμβολή του για ένα καλύτερο πρωτάθλημα θα είναι καθοριστική. Ηδη από την πρώτη αγωνιστική καταλογίστηκαν δύο πέναλτι, που με γυμνό μάτι είχαν διαφύγει από τους διαιτητές. Αλλά και μια σειρά από παρεμβάσεις για τη σωστή ανάγνωση των φάσεων. Με τους ποδοσφαιριστές ωστόσο να μην έχουν ακόμα προσαρμοστεί στη νέα κατάσταση. Να μην έχουν συνειδητοποιήσει τα καινούργια δεδομένα. Τους αμυνόμενους στις στημένες φάσεις να επιμένουν να τραβάνε ή να σπρώχνουν τους επιθετικούς. Καθώς έτσι είχαν μάθει να παίζουν όλα τα προηγούμενα χρόνια. Κάτι που δεν γίνεται πλέον να περάσει απαρατήρητο. Εκ των πραγμάτων είναι υποχρεωμένοι να αναθεωρήσουν.

Ρόστερ

Κάτι που θα απελευθερώσει τους επιθετικούς, θα τους δίνει τη δυνατότητα να σκοράρουν και θα συμβάλει στο θέαμα. Ταυτόχρονα θα σταματήσουν τα κτυπήματα εκτός φάσης και οι βουτιές για πέναλτι. Οι ποδοσφαιριστές γνωρίζουν πλέον ότι ακόμα κι αν ξεγελάσουν τον διαιτητή θα τους τσιμπήσει το VAR. Ιδιαίτερα σημαντική η ντιρεκτίβα στις περιπτώσεις που ο βοηθός έχει αμφιβολία αν ο επιθετικός είναι σε κανονική θέση. Αφήνει τη φάση να εξελιχθεί κι αν επιτευχθεί γκολ, ενημερώνει τον διαιτητή. Οπως στην περίπτωση του 2-0 του Βόλου στη Νέα Σμύρνη. Κι ο διαιτητής καταφεύγει στο VAR για να διαπιστώσει αν το γκολ θα πρέπει να μετρήσει ή όχι. Οι βοηθοί πλέον για να σηκώσουν τη σημαία θα πρέπει να είναι σίγουροι 100%. Ο Παναθηναϊκός εμφάνισε στη Λαμία την ομάδα του δεύτερου γύρου. Το ρόστερ (που δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμα) έχει σοβαρές ελλείψεις. Μπουζούκης Χατζηγιοβάνης, που συνέβαλαν στο περσινό εντυπωσιακό ξεκίνημα, δεν υπολογίζονται (για διαφορετικούς λόγους) ως βασικοί.

Μπαράζ

Η Λαμία αντίθετα δείχνει να ξεπερνάει το αρχικό σοκ της μείωσης του μπάτζετ και της αποχώρησης του Μάκη Χάβου. Ο Ατρόμητος επιβεβαίωσε ότι η ομάδα του Κάναντι αποτελεί ανάμνηση και οι πτήσεις φέτος θα είναι χαμηλές. Καλή η εικόνα της Λάρισας, που θα βρει κι άλλους βαθμούς στα εκτός έδρας με τους μικρομεσαίους. Σ’ ένα παιχνίδι που πρωταγωνίστησαν ο 37χρονος Ούμπιντες κι ο 38χρονος Μόρας. Ο Aρης έβγαλε τα προβλήματα των παιχνιδιών του Γιουρόπα. Να παίζει καλό ποδόσφαιρο, αλλά να μην μπορεί να πάρει αποτέλεσμα. Καλύτερος από πέρυσι ο ΟΦΗ με τον πρωτοεμφανιζόμενο Γ. Σίμο στον πάγκο. Ζόρια για τον Πανιώνιο, εμφανώς αποδυναμωμένος, έχασε με κάτω τα χέρια από τον Βόλο. Με το -6 στην πλάτη του, θα πρέπει η Αγία Φωτεινή να βάλει το χέρι. Φρέσκοι και με καλό ποδόσφαιρο οι νεοφώτιστοι, έδειξαν με το καλημέρα ότι ήρθαν για να μείνουν. Ενας πέφτει άλλωστε κι ο προτελευταίος παίζει μπαράζ.

Sports in

Έξαλλοι στη Μακάμπι: «Λέει ψέματα ο Αταμάν»

Πηγή της Μακάμπι απαντά σε όσα της προσάπτει ο Εργκίν Αταμάν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024