Ενα ήσσονος σημασίας θέμα φαίνεται πως έχει διχάσει τα στελέχη της ΝΔ της Βόρειας Ελλάδας και δεν είναι άλλο από το εάν θα πρέπει ο Κυριάκος Μητσοτάκης να διατηρήσει ή να καταργήσει το γραφείο πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη που καθιέρωσε (δήθεν για προσέλκυση επενδύσεων) ο προηγούμενος πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Με πρώτη διευθύντρια την Κατερίνα Νοτοπούλου, η οποία εν συνεχεία απέτυχε να εκλεγεί δήμαρχος με τον ΣΥΡΙΖΑ αλλά εξελέγη βουλευτής.

Σύμφωνα με τον Βηματοδότη, το θέμα δεν είναι απλό, καθότι υπάρχουν στελέχη που λένε ότι θα πρέπει να διατηρηθεί αυτή η θέση, η οποία εάν λειτουργήσει κατάλληλα με τους κατάλληλους ανθρώπους τότε μπορεί να αποβεί προς όφελος της οικονομίας της χώρας και ειδικότερα στην ανάπτυξη της Βόρειας Ελλάδας.

Υπάρχουν όμως και άλλοι που υποστηρίζουν ότι τέτοιο γραφείο το δημιούργησε ο ΣΥΡΙΖΑ για να βολέψει τα «δικά του παιδιά», δεν υπήρξαν ούτε επενδύσεις από το γραφείο αυτό και κάθε φορά που ερχόταν στη Θεσσαλονίκη ο κ. Τσίπρας έκλειναν οι δρόμοι και δημιουργούνταν κομφούζιο στους δρόμους από τις διαδηλώσεις.

Εν πάση περιπτώσει η κυβέρνηση διαθέτει υπουργείο Βορείου Ελλάδος (Μακεδονίας-Θράκης ονομάζεται) στο οποίο λειτουργεί και Διεύθυνση Επενδύσεων-Ανάπτυξης. Συνεπώς ποιος ο λόγος για τη λειτουργία ενός τέτοιου γραφείου;

Εκείνο όμως που γνωρίζω είναι ότι υπάρχουν πολλοί ενδιαφερόμενοι να αναλάβουν αυτή τη θέση. Ανάμεσά τους και μια πρώην βουλευτής της ΝΔ, η οποία μου λένε πως συγκεντρώνει και τις περισσότερες πιθανότητες σε περίπτωση που αποφασιστεί να συνεχιστεί η λειτουργία του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη.