
Φάμελλος: Να μας πει η κυβέρνηση γιατί δεν διαπραγματεύεται με τους θεσμούς
Ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά την κυβέρνηση «αν τελικά συμφωνεί με τις δημοσιονομικές προβλέψεις της δικής μας κυβέρνησης ή με τις προεκλογικές προβλέψεις του κ. Στουρνάρα που ισχυριζόταν ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2019».
Εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την άρνηση διαπραγμάτευσης με τους ευρωπαϊκούς θεσμούς για τη μείωση των πρωτογενών πλεονασμάτων και τη μη αξιοποίηση του γνωστού «μαξιλαριού ρευστότητας» ζητά ο τομεάρχης Ενέργειας του ΣΥΡΙΖΑ, Σωκράτης Φάμελλος.
Ο βουλευτής μιλώντας στον ΣΚΑΪ, σημείωσε ότι η κυβέρνηση της ΝΔ «οφείλει να μας πει αν τελικά συμφωνεί με τις δημοσιονομικές προβλέψεις της δικής μας κυβέρνησης ή με τις προεκλογικές προβλέψεις του κ. Στουρνάρα που ισχυριζόταν ότι δεν μπορούν να επιτευχθούν οι στόχοι για το 2019».
«Σήμερα πάντως, ο νέος υπουργός Οικονομικών, ο κ. Σταϊκούρας, παραδέχεται τελικά ότι οι δημοσιονομικοί στόχοι πιάνονται, σύμφωνα με τις προβλέψεις και την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ». Για να σχολιάσει: «Αυτό μας κάνει να αναρωτιόμαστε αν ήταν ψευδείς οι προεκλογικές δηλώσεις του κ. Στουρνάρα» πρόσθεσε ο κ. Φάμελλος.
Μεταξύ άλλων, έθεσε το ερώτημα «γιατί η κυβέρνηση του κυρίου Μητσοτάκη επιλέγει να μειώσει τον ΕΝΦΙΑ ακόμα και για περιουσίες που ξεπερνούν το 1 εκατ. ευρώ», τονίζοντας ότι «δεν θα ήταν σκόπιμο με αυτά τα 30 εκατ. ευρώ, που είναι η ελάφρυνση για τις περιουσίες άνω του 1 εκατ. ευρώ, να κατασκευαστεί ένα νοσοκομείο ή δέκα μονάδες ανακύκλωσης;».
- Αυστραλία: Στις φλόγες διυλιστήριο που παράγει το 10% των καυσίμων που καταναλώνει η χώρα
- Εξαναγκαστικά εκτοπισμένοι: Ο αριθμός τους θα αυξηθεί κατά 4,2 εκατομμύρια έως το 2027
- Η Αυστραλία θα αυξήσει τις στρατιωτικές δαπάνες στο 3% του ΑΕΠ
- Στενά του Ορμούζ: Κατακόρυφη πτώση στις εξαγωγές πρώτων υλών, με εξαίρεση το Ιράν
- Ιράν: Σε «κρίσιμη» κατάσταση βρίσκεται η φυλακισμένη νομπελίστρια ειρήνης Ναργκίς Μοχαμαντί
- Στενά του Ορμούζ: Κανένα πλοίο «δεν έχει καταφέρει να σπάσει τον αποκλεισμό», δηλώνουν οι ΗΠΑ
