Κίνα: Τουλάχιστον 19 νεκροί εξαιτίας των εκτεταμένων πλημμυρών
Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισεκ. ευρώ)
Πλημμύρες τις οποίες προκάλεσαν οι καταρρακτώδεις βροχές στη νότια Κίνα στοίχισαν τη ζωή σε τουλάχιστον 19 ανθρώπους, μετέδωσε σήμερα το κινεζικό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.
Οι κατακρημνίσεις και οι πλημμύρες που πλήττουν την τελευταία εβδομάδα στην περιφέρεια της Γκουάνγκσι, που γειτονεύει με το Βιετνάμ, στοίχισαν τη ζωή σε 12 ανθρώπους, ενώ οι πλημμυροπαθείς συνολικά είναι τουλάχιστον 570.000 άνθρωποι, σύμφωνα με το πρακτορείο, που επικαλέστηκε την υπηρεσία διαχείρισης εκτάκτων καταστάσεων στην περιοχή.
Οι πλημμύρες κατέστρεψαν σπίτια και προκάλεσαν ζημιές σε καλλιέργειες, κατά τις ίδιες πηγές.
Στη γειτονική επαρχία Γκουανγκντόνγκ, επτά άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και άλλος ένας αγνοείται. Οι σφοδρές βροχοπτώσεις και οι πλημμύρες κατέστρεψαν δρόμους αλλά και πολά σπίτια.
Κατά την κινεζική δημόσια τηλεόραση CCTV, συνολικά 22 επαρχίες σαρώθηκαν από τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν 6,75 εκατομμύρια ανθρώπους και προκάλεσαν ζημίες ύψους που υπολογίζεται ότι ανέρχονται σε τουλάχιστον 10 δισεκατομμυρίων γιούαν (1,3 δισεκ. ευρώ).
Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ
- Εξεταστική: Κόντρες για τις συλλήψεις στη Κρήτη και τα απειλητικά email στους βουλευτές της ΝΔ
- Ώρα μηδέν για Shein, Temu – Τι θα γίνει με τα μικροδέματα στην Ευρώπη
- Νέα Υόρκη: Αστυνομικός έσωσε μωρό που πνιγόταν στην άκρη αυτοκινητόδρομου
- Φως στο Τούνελ: Στα άδυτα τριών σκοτεινών υποθέσεων
- Ιταλία: Οπαδός… έστειλε γυναίκα διαιτητή να «πλύνει τα πιάτα» και οι υπόλοιποι τον έκραξαν (vid)
- Ερέβους επίκληση: για τη νέα ποιητική συλλογή του Διονυσίου Καλιντέρη




