Exit Poll της ΕΡΤ: 7,5 μονάδες διαφορά δίνει ο Ηλίας Νικολακόπουλος
O Ηλίας Νικολακόπουλος τόνισε πως το πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία με 33%, ενώ η εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 25- 25,5%.
Καθαρό προβάδισμα στη ΝΔ έναντι του ΣΥΡΙΖΑ που φθάνει τις 7,5 μονάδες δίνει και η εκλογική εκτίμηση που επέλεξε να προβάλλει η ΕΡΤ 1 σε συνεργασία με την Κάπα Research.
Σημειώνεται ότι στο κοινό exit poll που παρουσίασαν τα μεγάλα ιδιωτικά κανάλια η διαφορά εμφανίζεται έως 8,5%.
O καθηγητής γνωστός εκλογολόγος Ηλίας Νικολακόπουλος δίνοντας μια πρώτη εικόνα βάσει αυτής της εκλογικής εκτίμησης της ΕΡΤ, τόνισε ότι αυτή η εκλογική μάχη «αποτελεί μια μεγάλη νίκη για τη Νέα Δημοκρατία».
Με επεξεργασία του 100% του δείγματος ο κ. Νικολακόπουλος τόνισε πως το «πρώτο κόμμα θα είναι η Νέα Δημοκρατία με 33%, ενώ η εκτίμηση για τον ΣΥΡΙΖΑ φτάνει το 25- 25,5%.
Τρίτο κόμμα ακολουθεί το ΚΙΝΑΛ με 7,5% και στη συνέχεια το ΚΚΕ με ένα ποσοστό 5,5 – 6%.
Πτώση για τη Χρυσή Αυγή που φαίνεται πως συγκεντρώνει το 5%, ενώ η «ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ» του Κυριάκου Βελόπουλου φαίνεται πως μπαίνει στην ευρωβουλή με ένα ποσοστό γύρω στο 4%.
Ερωτηματικό αποτελεί το ΜΕΡΑ 25 του Γιάνη Βαρουφάκη για το αν θα καταφέρει να μπει στην ευρωβουλή, ενώ τα υπόλοιπα κόμματα ακολουθούν με χαμηλά ποσοστά. Η δομή του αποτελέσματος φαίνεται να σταθεροποιείται», κατέληξε ο κ. Νικολακόπουλος.
- Μπορεί το Μουντιάλ 2026 να βάλει τέλος στον πόλεμο των Μπέκαμ; – «Κοινή λατρεία»
- Μεγάλο ρεκόρ από τον Ντιμάρκο
- Epic Fury: Πύραυλοι 36 δισ. δολ. που προορίζονταν για Κίνα «χωνεύτηκαν» από τα βουνά του Ιράν
- Αυτές οι ομάδες θα καταφέρνουν να προκριθούν στο Final Four της Αθήνας σύμφωνα με τον Βεζένκοφ (vid)
- Γιατί οι αεροπορικές δεν πρόκειται να μειώσουν τα αυξημένα ναύλα
- Άγιος Δημήτριος: Η στιγμή που ο 20χρονος φτάνει στο πάρκο Ασυρμάτου πριν τη δολοφονία του 27χρονου




