Μόλις ένα μήνα και δύο μέρες πριν τις αυτοδιοικητικές εκλογές της 26ης Μαΐου, χωρίς να έχει ζητήσει μια συγγνώμη και χωρίς να βλέπει κανένα δικό της λάθος για τους 125 νεκρούς σε Μάτι και Μάνδρα -απλώς μια στραβή στη βάρδιά της-, με τις δημοσκοπήσεις να δείχνουν την απόλυτη κατάρρευσή της και αφού όλοι την έχουν κατακρίνει για τη στάση της, η Ρένα Δούρου θυμήθηκε να μας ενημερώσει ότι οι δύο τραγωδίες που συγκλόνισαν το πανελλήνιο της προκαλούν ένα «συναίσθημα θλίψης που δεν μ’ άφησε και δεν νομίζω να με αφήσει ποτέ».

Το ίδιο συναίσθημα, που όπως φαίνεται δεν ένιωθε όταν αγκαλιά με τον Αλέξη Τσίπρα, σε μια πρωτοφανή αθλιότητα, παρουσίαζε την εκ νέου υποψηφιότητά της για την Περιφέρεια Αττικής και άκουγε τον πρωθυπουργό να συσχετίζει την υπόθεση της Novartis με τους νεκρούς στο Μάτι.

Πρόκειται για την ίδια Ρένα Δούρου, που έδειξε να συγκινείται περισσότερο από τα λόγια του πρωθυπουργού, απ’ ότι το καλοκαίρι όταν και κάηκαν 100 άνθρωποι.

Μιλώντας στο Euronews η κ. Δούρου είπε πως «δεν περιγράφεται με λόγια» το συναίσθημα που νιώθει για τις τραγωδίες για να συνεχίσει στο… παλιό αφήγημα περί προσπάθειας «κ. Μητσοτάκη και των συνυποψηφίων» της «να εκμεταλλευτούν τους θανάτους και την καταστροφή προκειμένου να φέρουν ένα διαφορετικό αποτέλεσμα στην κάλπη».

Η συνέχεια είναι εξίσου προκλητική. «Δεν θέλω να κριθώ από την εμπειρία των 4,5 ετών, θέλω να κριθώ από τα έργα όπως αυτό εδώ» λέει από τον χώρο του Φαληρικού Όρμου, η περιφερειάρχης Αττικής, Ρένα Δούρου.

Έργο, συνεχίζει, για το οποίο «είμαστε υπερήφανοι καθώς επί 14 χρόνια ήταν στα εγκαταλελειμμένα ολυμπιακά ακίνητα και πάνω από 45 χρόνια απέκλειε τους συμπολίτες μας από το παράλιο αττικό μέτωπο», προσπαθώντας με τρόπο ξεδιάντροπο να ανταλλάξει 125 νεκρούς με… ντουβάρια.

Αναφερόμενη στους συνυποψηφίους της, η Ρένα Δούρου σημειώνει ότι οι ίδιοι «έχουν υπάρξει στην αυτοδιοίκηση πολύ περισσότερα χρόνια. Όμως εμετρήθησαν, και βγήκαν λιποβαρείς. Γι’ αυτό όσον αφορά τον κ. Σγουρό, δεν του ανανέωσε ο λαός της την εντολή και να δούμε αν θα τη δώσει σε έναν άνθρωπο ο οποίος από υποψήφιος Δήμαρχος Αθηναίων που ήθελε να γίνει, ύστερα από 12 χρόνια δήμαρχος και πρόεδρος της ΚΕΔΕ και εσωτερικό κομματικό εκβιασμό στη ΝΔ, προέκυψε υποψήφιος περιφερειάρχης».

Σε ερώτηση για ποιο από τα έργα της, αισθάνεται υπερήφανη, είπε πως «ιδιαίτερη αξία για μένα έχει η αγκαλιά των παιδιών στα προνοιακά ιδρύματα είτε για νοητική στέρηση είτε για κινητικά προβλήματα, καθώς τα 4,5 έτη, η Περιφέρεια αύξησε από τον προϋπολογισμό της το ποσοστό της χρηματοδότησης».

Παράλληλα, εξέφρασε τον προβληματισμό της για τον θεσμό της δημοκρατίας στην Ελλάδα επισημαίνοντας: «Εγώ ασχολούμαι με τα κοινά, με τίμησαν οι συμπολίτες μου να γίνω περιφερειάρχης, το πρόβλημά μου δεν είναι να γαντζωθώ στην καρέκλα».

Στη συνέχεια σε μια ακόμα προσπάθεια να… αθωώσει τον εαυτό της για τους νεκρούς σε Μάτι και Μάνδρα και γκρεμίζοντας κάθε υποψία μεταμέλειας που προσπάθησε να χτίσει για τον εαυτό της έστρεψε και πάλι τα «βέλη» της στον… μόνιμο εχθρό του ΣΥΡΙΖΑ, τους «άλλους» οι οποίοι «τυμβωρύχησαν επί των νεκρών, να πάρουν τα ηνία των ζωών μας στα χέρια τους».

Πράγμα που όπως φαίνεται εκείνη θεωρεί λάθος, αφού τα έκανε όλα τέλεια. Και προφανώς θα κάνει τα ίδια, εφόσον οι πολίτες την ψηφίσουν. Αρκεί να μην κάτσει νέα στραβή στη βάρδιά της.

Μάλιστα, σε ερώτηση τι μπορεί να κάνει ο εκάστοτε περιφερειάρχης ώστε να ελαχιστοποιήσει τις πιθανότητες να συμβεί ξανά παρόμοια τραγωδία, η περιφερειάρχης απάντησε κατηγορηματικά ότι «δεν είναι δουλειά του περιφερειάρχη. Αυτό είναι δουλειά της εκάστοτε εθνικής κυβέρνησης και στο πλαίσιο αυτό συμβάλλαμε στον εθνικό διάλογο με συγκεκριμένες προτάσεις για την αλλαγή του θεσμικού πλαισίου της πολιτικής προστασίας.