
Εσκεμμένη η προσφυγική δυστυχία στην Ελλάδα;
H αυστριακή εφημερίδα Kurier ασχολείται σήμερα με την απόδοση ευθυνών στην ΕΕ για την κατάσταση των προσφύγων στην Ελλάδα.
«Πάνω από 2.000 πρόσφυγες προσπάθησαν το περασμένο Σαββατοκύριακο να περάσουν τα σύνορα Ελλάδας-Βόρειας Μακεδονίας μετά από την κυκλοφορία ψευδών ειδήσεων ότι τα σύνορα είναι ανοιχτά. Αποκρούστηκαν ωστόσο από αστυνομικές δυνάμεις, γράφει η Kurier σε άρθρο με τίτλο “70.000 πρόσφυγες εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα”.
Η αυστριακή εφημερίδα σημειώνει ότι «περισσότεροι από 70.000 μετανάστες βρίσκονται σήμερα εγκλωβισμένοι στην Ελλάδα. Οργανώσεις όπως η Ύπατη Αρμοστεία για τους Πρόσφυγες του ΟΗΕ επιρρίπτει στην ΕΕ ότι αδιαφορεί και δεν τους στηρίζει.
Η υπηρεσία του ΟΗΕ επικρίνει και την προσφυγική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας, τονίζοντας ότι δεν βοηθά εν τέλει ούτε τους μετανάστες στην Ελλάδα, ούτε εκείνους στην Τουρκία. Στα ελληνικά κέντρα υποδοχής μεταναστών “οι συνθήκες είναι άθλιες” με τους μετανάστες να “ζουν μεταξύ σκουπιδιών, αρουραίων και κατσαρίδων”, σημειώνεται.
Ο Αντώνης Ρήγας από τους Γιατρούς Χωρίς Σύνορα στην Ελλάδα αποδίδει την κύρια ευθύνη στην ΕΕ κάνοντας λόγο για “σχέδιο διατήρησης των κακών συνθηκών διαβίωσης στους καταυλισμούς με σκοπό την αποτροπή νέου κύματος προσφύγων”.
Στέφανος Γεωργακόπουλος
- Ανδρουλάκης: Οκτώ δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ για το ιδιωτικό χρέος – Η κυβέρνηση ταυτίστηκε με τη λεηλασία των ξένων funds
- Βατικανό: Μαθητές έμαθαν στον Πάπα να κάνει το «six – seven» [βίντεο]
- «Η Μπαρτσελόνα έχει στην κορυφή της λίστας της τον Βασίλη Σπανούλη»
- Δήμος Καβάλας: Υπογραφή σύμβασης παραχώρησης της έκτασης της Παναγούδας
- Ιράν: Ανακοίνωσε τη σύσταση νέου φορέα για τα Στενά του Ορμούζ – Με το δάχτυλο στη σκανδάλη, οι συνομιλίες παραμένουν ζωντανές
- Ρόδος: Βίντεο ντοκουμέντο – Η στιγμή του φρικτού τροχαίου με τις δύο νεκρές γυναίκες