Light πανακότα με σιρόπι σοκολάτας
Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας
Υλικά για 4 μερίδες
200 ml κρέμα γάλακτος light
400 ml φρέσκο γάλα (1,5% λιπαρά)
3 κουταλιές ζάχαρη
3 φύλλα ζελατίνης
1/2 φλιτζανάκι λικέρ
1 βανίλια
Σιρόπι σοκολάτας
Εκτέλεση
Βάζετε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά και ρίχνετε την κρέμα γάλακτος, το γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύετε καλά, προσέχοντας το μείγμα να μη βράσει, και λίγο πριν το κατεβάσετε, προσθέτετε τη βανίλια, το λικέρ και τις ζελατίνες, αφού προηγουμένως τις μαλακώσετε σε ένα μπολ με νερό και στη συνέχεια τις στύψετε.
Ανακατεύετε για 1΄ και αποσύρετε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Έπειτα, τοποθετείτε το μείγμα σε μπολάκια, τα οποία φυλάτε στο ψυγείο για περίπου 4 ώρες μέχρι το γλυκό να πήξει. Σερβίρετε την πανακότα με το σιρόπι σοκολάτας.
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις