ΣΥΡΙΖΑ: Άλλα στους πρέσβεις της ΕΕ, άλλα στη Βόρεια Ελλάδα ο κ. Μητσοτάκης
Σε ανακοίνωσή του, το κυβερνών κόμμα στηλιτεύει τη δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη σε γεύμα που είχε με πρέσβεις της ΕΕ ότι «θα αμβλύνει τις συνέπειες» της Συμφωνίας των Πρεσπών.
«Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αποκαλύφθηκε. Την ίδια ώρα που στο εσωτερικό της χώρας αγκαλιάζει κάθε ακροδεξιά αντίδραση κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών, πίσω από τις κλειστές πόρτες λέει όσα δεν τολμά να πει δημοσίως» τονίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, που αναφέρεται στο γεύμα εργασίας με τους πρέσβεις των κρατών-μελών της ΕΕ που είχε σήμερα ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας.
Όπως επισημαίνει στην ίδια ανακοίνωση «ενώ θα περιμέναμε ο κ. Μητσοτάκης να βγει και να καταγγείλει τις κυβερνήσεις της ΕΕ που εκπροσωπούσαν οι πρέσβεις, επειδή «αντάλλαξαν» τις συντάξεις με τη Συμφωνία των Πρεσπών, πληροφορούμαστε ότι… δεσμεύτηκε πως θα «αμβλύνει τις συνέπειές» της, ως προς τις ελληνικές επιχειρήσεις που χρησιμοποιούν το brand «μακεδονικός», και θα αγωνιστεί για την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού».
Θέτοντας το ερώτημα: «Πώς ακριβώς θα τα κάνει;», ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει: «Μήπως θα συστήσει επιτροπή για τα εμπορικά σήματα; Δηλαδή, θα εξαγγείλει κάτι που θα συσταθεί μέχρι τις 15 Μαΐου; Και, ως προς την κατοχύρωση της ελληνικότητας του μακεδονικού πολιτισμού, τι θα κάνει; Μήπως θα εφαρμόσει, απλώς, τη Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία αυτό ακριβώς διασφαλίζει;».
Όπως αναφέρει στην ίδια ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ, «τα γεύματα εργασίας με πρέσβεις, δεν είναι φυσικά η κατάλληλη περίσταση για ψέματα και fake news. Οπότε, μάλλον ο κ. Μητσοτάκης, ποιώντας την ανάγκη φιλοτιμία, αναγκάστηκε να καταπιεί όσα διασπείρει στις ομιλίες και τα φιλικά του μέσα».
Καταλήγοντας τονίζει: «Αν τολμά, όμως, ας πει και στις περιοδείες του στη Βόρεια Ελλάδα όσα υποστήριξε πίσω από τις κλειστές πόρτες στους πρέσβεις των ευρωπαϊκών χωρών….».
- Μίκι Ρουρκ: «Απάτη» η καμπάνια GoFundMe στο όνομά μου – Kινεί νομικές διαδικασίες
- Σε κλίμα συγκίνησης το τελευταίο αντίο στον πατριάρχη της Viohalco, Νίκο Στασινόπουλο
- Το Ισραήλ κατεδάφισε κτίρια του ΟΗΕ στην Ανατολική Ιερουσαλήμ – «Πρωτοφανής επίθεση», λέει η UNRWA
- Εξεταστική για ΟΠΕΚΕΠΕ: Κόβει μάρτυρες και επιταχύνει διαδικασίες- Οργή και καταγγελίες για συγκάλυψη από την αντιπολίτευση
- Δολοφονία στο Αγρίνιο: Βουβός ο πόνος στο τελευταίο «αντίο» στον 50χρονο
- Ποιοι φορολογούμενοι θα γλιτώσουν φόρο – Τα SOS των δηλώσεων
