H «νέα» Polestar μπορεί να έχει αφοσιωθεί στην εξέλιξη και την κατασκευή, των δικών της plug-in υβριδικών και αμιγώς ηλεκτρικών μοντέλων όπως τα Polestar 1 και 2, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι απεμπολεί τη δραστηριότητα βελτίωσης των Volvo.

Έτσι μετά το S60 Polestar, o πολικός αστέρας καταπιάστηκε με τα άλλα δύο μοντέλα της σειράς 60, XC60 και V60 και συγκεκριμένα με τη βελτίωση των κορυφαίων Plug-in υβριδικών εκδόσεων T8 Twin Engine οι οποίες αποκτούν μια σειρά σπορ χαρακτηριστικών και περισσότερη ισχύ δια χειρός Polestar.
Αναλυτικότερα, αμφότερες οι εκδόσεις Polestar των σουηδικών μοντέλων οι οποίες εφοδιάζονται με το γνωστό δίδυμο του turbo κινητήρα των 2,0 λίτρων –ηλεκτρικού μοτέρ, αποδίδουν πλέον 420 ίππους και 669 Nm ροπής προσαυξάνοντας τα αντίστοιχα μεγέθη των «απλών» T8 κατά 15 ίππους και 33 Nm.

Προς το παρόν η Polestar δεν έχει δώσει στη δημοσιότητα μεγέθη επιδόσεων ωστόσο, είναι δεδομένο ότι τα XC60 και V60 Polestar θα προσφέρουν καλύτερους χρόνους στο sprint από 0-100 χλμ./ώρα.
Πλην των βελτιώσεων που αφορούν το κινητήριο σύνολο, η Polestar έχει βάλει τη σφραγίδα της και στην αισθητική των εκδόσεων που διαθέτουν περισσότερες λεπτομέρειες σε γυαλιστερό μαύρο και χρώμιο, νέας σχεδίασης ζάντες πίσω από τις οποίες κρύβεται ένα αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης που αποτελείται από χρυσαφί εξαπίστονες δαγκάνες μπροστά αλλά και μια βελτιωμένη ανάρτηση με αμορτισέρ Ohlins.

Στο εσωτερικό τους, εκτός από τα «απαραίτητα» λογότυπα της Polestar, η παρουσία του πολικού αστέρα είναι διακριτή και από λεπτομέρειες όπως η υφή και η εικόνα των μεταλλικών επιφανειών των επενδύσεων του θαλάμου αλλά και την δερμάτινη Nappa επένδυση των σπορ καθισμάτων.
Σύμφωνα με τις συστάσεις οι εκδόσεις των XC60 και V60 δια χειρός Polestar θα είναι διαθέσιμες στην Ευρώπη από το προσεχές καλοκαίρι.