Θέμα συζήτησης στη Βουλή ήταν πόσοι αστυνομικοί φυλάνε υπουργούς αλλά και πρώην υπουργούς. Για παράδειγμα, ο Σίμος Κεδίκογλου είχε στοιχεία, όπως έλεγε, ότι έναν πρώην υφυπουργό προερχόμενο από τους ΑΝΕΛ τον φυλάνε έξι αστυνομικοί, λέγοντας μάλιστα ότι ο Νίκος Μαυραγάνης ήταν εξωκοινοβουλευτικός υφυπουργός.

Αποκάλυψε ωστόσο ότι η Κατερίνα Νοτοπούλου όταν ήταν υπουργός Μακεδονίας-Θράκης είχε στη διάθεσή της 14 αστυνομικούς. Τώρα, δεν ξέρω εάν αυτά τα στοιχεία που έδωσε ο γαλάζιος βουλευτής ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, εκείνο που ξέρω είναι ότι τον Πρωθυπουργό τον φυλάνε πολλοί και καλά.

Με κλούβες, με περιπολίες μυστικών στον Εθνικό Κήπο, με μοτοσικλετιστές. Ομως, όπως αναφέρει ο Βηματοδότης, δεν έφτανε όλη αυτή η πολυπληθής φρουρά που έχει ο Πρωθυπουργός, οι έχοντες το πρόσταγμα της ασφαλείας του παίρνουν προληπτικά μέτρα προφύλαξής του.

Ναι, δεν διαβάσατε λάθος, προληπτικά μέτρα για τη μετακίνηση του κ. Τσίπρα. Να σκεφτείτε ότι την Πέμπτη ο κ. Τσίπρας επρόκειτο να μιλήσει στο Ιδρυμα Σταύρος Νιάρχος (μαζί με τον Μοράλες) και άρχιζαν οι αστυνομικοί να αδειάζουν τους γύρω από το Ιδρυμα δρόμους από τις 3 μετά το μεσημέρι.