Παρασκευή 19 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Θρήνος για το θάνατο του Mark Hollis των Talk Talk

Θρήνος για το θάνατο του Mark Hollis των Talk Talk

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο Mark Hollis, ο θρυλικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Talk Talk, ενός από τα πλέον αγαπημένα γκρουπ της δεκαετίας του 1980

Την τελευταία του πνοή σε ηλικία 64 ετών άφησε ο Mark Hollis, ο θρυλικός τραγουδιστής του συγκροτήματος Talk Talk, ενός από τα πλέον αγαπημένα γκρουπ της δεκαετίας του 1980, που γνώρισε την επιτυχία με τραγούδια όπως το «It’s My Life».

Tον θάνατο του καλλιτέχνη ανακοίνωσε ο γιατρός και Ακαδημαϊκός Άντονι Κοστέλο.

O Κοστέλο αποχαιρέτησε με θλίψη τον Mark Hollis, με τον οποίο είχαν συγγένεια, και τον χαρακτήρισε ως έναν «καταπληκτικό σύζυγο και πατέρα».  Παράλληλα ανέφερε πως ο εκλιπών ήταν «ένας εντυπωσιακός άνθρωπος με αρχές».  Ο Hollis, ανέφερε ο Κοστέλο, «είχε αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία πριν από 20 χρόνια αλλά παρέμενε ένα αδιαμφισβήτητο μουσικό είδωλο».

Φίλοι, συγγενείς και θαυμαστές του Mark Hollis, έγραψαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ότι ήταν ένας υπέροχος πατέρας και σύζυγος και ένας συναρπαστικός άνθρωπος που αν και είχε εγκαταλείψει τη μουσική βιομηχανία παρέμενε πάντα «μουσικό είδωλο».

Το Twitter έχει πλημμυρίσει μηνύματα για το θάνατο του Mark Hollis, ενώ οι θαυμαστές του δημοσιεύουν τραγούδια του που αγαπήθηκαν.

Επιβεβαιώνοντας τον θάνατο του τραγουδιστή, ο επί σειρά ετών μάνατζέρ του, Κιθ Άσπντεν είπε στο NPR ότι ο Mark Hollis πέθανε μετά από σύντομη ασθένεια. «Δεν μπορώ να σας πω πόσο ο Mark επηρέασε και άλλαξε τις αντιλήψεις μου για την τέχνη και τη μουσική», είπε. «Είμαι ευγνώμων για τον χρόνο που πέρασα μαζί του και για την ευγενική ομορφιά που μοιράστηκε μαζί μας».

Το μουσικό ταξίδι του Mark Hollis

Γεννημένος στο Τότεναμ το 1955, ο Mark Hollis μετακόμισε στο Μάσγουελ Χιλ του Λονδίνου σε ηλικία 18 ετών. Ο  σκόπευε να γίνει παιδοψυχολόγος, αλλά ενθαρρύνθηκε να ακολουθήσει καριέρα στη μουσική από τον αδερφό του, Εντ, DJ και μάνατζερ πανκ συγκροτημάτων, όπως οι Eddie and the Hot Rods. Το πρώτο του γκρουπ  «The Reaction», δημιουργήθηκε το 1977, η demo tape του οποίου περιελάμβανε το τραγούδι «Talk Talk Talk» του Hollis, ενώ διαλύθηκε, αφού κυκλοφόρησε μόνο ένα single, το «I Can not Resist» το 1978.

Ο Βρετανός μουσικός έμεινε με χρυσά γράμματα στην εναλλακτική ροκ ιστορία σχηματίζοντας τους Talk Talk το 1981, μαζί με τον ντράμερ, Λι Χάρις, τον μπασίστα Πολ Γουέμπ και τον κιμπορντίστα Σάιμον Μπρένερ. Γνώρισαν μεγάλη επιτυχία με τα τραγούδια τους «Talk Talk», «My Life» και «Such a Shame» και με τα δημοφιλή άλμπουμ «Spirit of Eden» και «Laughing Stock» που αναγνωρίστηκαν από κοινό και κριτικούς.

Ο Mark Hollis ξεχώρισε για τα μοναδικά φωνητικά του στη new wave Βρετανία της εποχής, αλλά κατάφερε επίσης να ωθήσει το συγκρότημα σε πειραματικές διαδρομές, στις οποίες σήμερα αναγνωρίζουμε τον πρόδρομο της post-rock αισθητικής.

Κουρασμένοι από τη δικαστική διαμάχη τους με την ΕΜΙ, οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1992 αφήνοντας 5 στούντιο και 1 live άλμπουμ, που χαίρουν μεγάλης κριτικής εκτίμησης. Από τα τραγούδια τους λίγα γνώρισαν τη μαζική επιτυχία, κυρίως το πασίγνωστο και στο ελληνικό ραδιόφωνο «It’s My Life».

Όταν οι Talk Talk διαλύθηκαν το 1991, ο Mark Hollis κυκλοφόρησε ένα σόλο άλμπουμ το 1998 με τίτλο το όνομά του. Στη συνέχεια αποφάσισε να αποσυρθεί από τη μουσική βιομηχανία. Μιλώντας για την απόφασή του να μην κάνει περιοδείες και να διατηρεί ένα χαμηλό προφίλ τόνισε: «Επέλεξα την οικογένειά μου. Μπορεί άλλοι να είναι ικανοί να το κάνουν, αλλά εγώ δεν μπορώ να φεύγω σε περιοδεία και ταυτόχρονα να είμαι καλός πατέρας» .

Sports in

Ο Ολυμπιακός είναι η μεγαλύτερη διαφήμιση για το ελληνικό ποδόσφαιρο στην Ευρώπη

Μια τεράστια βραδιά για τον Ολυμπιακό, με τους «ερυθρόλευκους» να κάνουν την διαφορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 19 Απριλίου 2024