Καλαμαράκια αχνιστά με ζοχούς, πράσα, σελινόριζα και κόκκινο πιπέρι
Από τις πιο νόστιμες συνταγές με θαλασσινά, γίνεται ακόμα καλύτερη με την προσθήκη ξύσματος ακέρωτου λεμονιού και φρέσκου άνηθου στο σερβίρισμα.
Υλικά (για 4 μερίδες)
1 κιλό φρέσκα καλαμαράκια, σε ροδέλες
1 φλιτζ. ελαιόλαδο
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κουτ. γλυκού τζίντζερ, σε σκόνη (προαιρετικά)
1 μεγάλο πράσο, το λευκό μέρος, σε ροδέλες
4-5 φρέσκα κρεμμυδάκια, σε ροδέλες
200 γρ. σελινόριζα, σε μικρούς κύβους
1 φλιτζ. λευκό ξηρό κρασί
400 γρ. ζοχοί, κομμένοι στα 4
1 κουτ. γλυκού κόκκινο πιπέρι
Χυμός και ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι
1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
Διαδικασία
Σοτάρουμε, σε μια κατσαρόλα, σε μέτρια προς δυνατή φωτιά, τα καλαμαράκια στη μισή ποσότητα από το ελαιόλαδο. Μόλις ροδίσουν ελαφρά, τα αλατοπιπερώνουμε και τα πασπαλίζουμε με το τζίντζερ. Προσθέτουμε τα πράσα, τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τη σελινόριζα. Μόλις σοταριστούν όλα ελαφρώς, σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τόσο νερό ώστε να σκεπάζει τα υλικά. Προσθέτουμε τους ζοχούς και το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα με το καπάκι της και βράζουμε σε μέτρια φωτιά για 30΄-35΄.
Στη συνέχεια διορθώνουμε, αν χρειαστεί, το αλάτι και πασπαλίζουμε με το κόκκινο πιπέρι. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για λίγα λεπτά ακόμα, μέχρι το φαγητό να μείνει με το λαδάκι του. Αποσύρουμε από τη φωτιά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμονιού. Πασπαλίζουμε με το ξύσμα λεμονιού και τον ψιλοκομμένο άνηθο, και σερβίρουμε.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- «Ξύπνησα από κραυγές και άκουσα μία τζαμαρία να σπάει» -Τι λέει ένοικος της πολυκατοικίας όπου βρέθηκε νεκρή η γυναίκα
- Ορμούζ: Οι επιπτώσεις του κλεισίματος των Στενών στην ελληνική οικονομία – Τι δείχνει μελέτη του ΙΟΒΕ
- Ολυμπιακός: Πότε θα μάθει τον αντίπαλό του – Οι ημερομηνίες των πλέι ιν της Euroleague
- «Το Χελιδόνι» του Γκιλιέμ Κλούα στο Θέατρο ΕΛΕΡ
- Οι ΗΠΑ θα καθυστερήσουν τις παραδόσεις όπλων σε ευρωπαϊκές χώρες – Αιτία ο πόλεμος στο Ιράν
- Γλυφάδα: Συνελήφθη μητέρα ανηλίκου ο οποίος ταυτοποιήθηκε για τον βανδαλισμό του σχολικού συγκροτήματος
- Αρκάς: Η καλημέρα της Παρασκευής
- Κτηματολόγιο: 30 χρόνια λειτουργίας και 3,45 εκατ. «ορφανά» ακίνητα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Παρασκευή 17.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/theodor-vasile-QgV8nrpQjQ8-unsplash-1-315x220.jpg)










































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442