Τρίτη 07 Μαϊου 2024
weather-icon 21o
«Παγωμένα» χαμόγελα στο τετ α τετ Τσίπρα με Ερντογάν - Μαραθώνια συνάντηση

«Παγωμένα» χαμόγελα στο τετ α τετ Τσίπρα με Ερντογάν – Μαραθώνια συνάντηση

Όπως «μαρτυρά» ο φωτογραφικός φακός, στα πρώτα πλάνα της συνάντησης αποτυπώνονται τα «σφιγμένα χαμόγελα» των δύο  ανδρών. Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν 3 ώρες η συνάντηση και αναμένεται κοινή συνέντευξη Τύπου

Με «παγωμένα» χαμόγελα ξεκίνησε η συνάντηση του έλληνα πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με τον τούρκο πρόεδρο, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στην Αγκυρα.

Ο Τ. Ερντογάν υποδέχτηκε τον Αλ. Τσίπρα σε μια από τις αίθουσες του Προεδρικού Μεγάρου και οι δύο άνδρες, αφού αντάλλαξαν μια χειραψία ενώπιον των δημοσιογράφων, αποσύρθηκαν προκειμένου να έχουν συνομιλίες, οι οποίες αποδείχτηκαν μαραθώνιες, καθώς άγγιξαν τις 3 ώρες.

Η συνάντηση ολοκληρώθηκε λίγο πριν τις 19:30 και αμέσως μετά άρχισαν οι διευρυμένες συνομιλίες με τη συμμετοχή και των αντιπροσωπειών της Ελλάδας και της Τουρκίας. Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στους δημοσιογράφους.

Όπως «μαρτυρά» ο φωτογραφικός φακός πάντως, στα πρώτα πλάνα της συνάντησης αποτυπώνονται τα «σφιγμένα χαμόγελα» των δύο  ανδρών.

Η αμηχανία ωστόσο δεν είναι ξαφνική, καθώς η συνάντηση πραγματοποιείται στη σκιά της προκλητικής επικήρυξης εκ μέρους της Αγκυρας των οκτώ τούρκων αξιωματικών που κατέφυγαν για άσυλο στην Ελλάδα, και εν γένει σε μια περίοδο κατά την οποία οι ελληνοτουρκικές σχέσεις εξέρχονται μιας δύσκολης διετίας στο Αιγαίο και αναδεικνύεται ένα «εν υπνώσει» μέτωπο ανάμεσα στις δύο χώρες, αυτό της Ανατολικής Μεσογείου.

Στο κλίμα αυτό, ο εκπρόσωπος του Ερντογάν, επιχείρησε χθες να θέσει στην ατζέντα ζητήματα που δεν αναγνωρίζονται από την Αθήνα, δυναμιτίζοντας το κλίμα.

Λίγες ώρες πριν τη συνάντηση, ο Ιμπραήμ Καλίν,δήλωσε σε δημοσιογράφους πως ανάμεσα στα θέματα που θα τεθούν προς συζήτηση βρίσκονται η «τουρκική μειονότητα» στη Θράκη και τα «νησιά» – αναφορά που παραπέμπει στην πολιτική αμφισβήτησης της ελληνικής κυριαρχίας που ακολουθεί επί χρόνια η Τουρκία στο ανατολικό Αιγαίο.

Reuters

Η Αθήνα δεν αναγνωρίζει την ύπαρξη «τουρκικής μειονότητας» και έρχεται κάθε φορά σε δύσκολη θέση όταν εγείρονται αξιώσεις από την Άγκυρα, ενώ όσον αφορά τα νησιά, η ελληνική πολιτεία αρνείται οιαδήποτε αμφισβήτηση του «status» τους.

Ο έλλληνας πρωθυπουργός πάντως, λίγη ώρα πριν τη συνάντηση, επιχείρησε να ρίξει τους τόνους. «Άφιξη στην Άγκυρα για τη συνάντηση με τον πρόεδρο της Τουρκικής Δημοκρατίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν. Έχουμε τη δυνατότητα να πιάσουμε ξανά το νήμα ενός ειλικρινούς διαλόγου για την επανεκκίνηση της θετικής μας ατζέντας, προς όφελος των λαών μας και της ευρύτερης περιοχής» ανέφερε χαρακτηριστικά στο Twitter.

Sports in

Μπάλντοκ: Πίσω από μια επικείμενη μεταγραφή

O Παναθηναϊκός επιδιώκει να προσεγγίζει οτιδήποτε καλό υπάρχει στην αγορά

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τρίτη 07 Μαϊου 2024