Ανεξαρτητοποιήθηκε ο Αμυράς – Έμεινε χωρίς Κ.Ο. το Ποτάμι
Ο βουλευτής γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του από Το Ποτάμι με επιστολή, στην οποία αφενός εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, αφετέρου ευχαριστεί προσωπικά τον επικεφαλής του κόμματος, Σταύρο Θεοδωράκη
Εκτός της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Ποταμιού έθεσε εαυτόν ο Γιώργος Αμυράς, μετά τη διαφωνία του με τους συναδέλφους του στο ζήτημα της ψήφισης της Συμφωνίας των Πρεσπών.
Ο βουλευτής γνωστοποίησε την ανεξαρτητοποίησή του από Το Ποτάμι με επιστολή, στην οποία αφενός εξηγεί τους λόγους παραίτησής του, αφετέρου ευχαριστεί προσωπικά τον Σταύρο Θεοδωράκη.
Άμεση συνέπεια από την εξέλιξη αυτή είναι ότι το Ποτάμι δεν αποτελεί πλέον κοινοβουλευτική ομάδα, καθώς έχουν μείνει σε αυτό μόνο τέσσερις βουλευτές (Θεοδωράκης, Μαυρωτάς, Λυκούδης και Ψαριανός) ενώ το όριο για μια κοινοβουλευτική ομάδα είναι οι πέντε βουλευτές.
Στη δήλωσή του ο κ. Αμυράς αναφέρει:
«Με μεγάλη λύπη ανακοινώνω την αποχώρησή μου από την κοινοβουλευτική ομάδα του Ποταμιού και την ανεξαρτητοποίησή μου. Δεν θα μπορούσα να πράξω διαφορετικά όταν τις επόμενες ημέρες θα έπρεπε ως κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος, να ομιλω δημόσια εκ μέρος του κόμματος του οποίου τα κορυφαία στελέχη έχουν αντίθετη θέση από την προσωπική μου για ένα μείζον εθνικό ζήτημα.
Ευχαριστώ τον επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρο Θεοδωράκη και όλους τους ανθρώπους του κόμματος με τους οποίους συνεργάσθηκα και εύχομαι οι μεταρρυθμιστικές δυνάμεις του τόπου να βρουν τη δυναμική που χρειάζεται η χώρα».
- Wall Street: Μια νέα «αγαπημένη» μετοχή της (ξανά)ανακάλυψαν οι billionaires
- Προεδρικές εκλογές στην Ονδούρα: Ο ΟΑΚ ζητεί «επιτάχυνση» της καταμέτρησης
- Αλγερία: 14 νεκροί, 34 τραυματίες σε τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη λεωφορείο
- Νομικό μέτωπο από Costco, Revlon και Kawasaki κατά των δασμών Τραμπ
- Μάλι: Νέα επίθεση τζιχαντιστών εναντίον οχηματοπομπής που μετέφερε καύσιμα [Βίντεο]
- Συνομιλία Ερντογάν με Μαδούρο για την έκρυθμη κατάσταση ανάμεσα στην Βενεζουέλα και τις ΗΠΑ

