Ντιμιτρόφ: Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει
Ο ΥΠΕξ της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.
«Η συμφωνία των Πρεσπών είναι πολύ σπουδαία για να αποτύχει» τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ Νίκολα Ντιμιτρόφ στο πρακτορείο Anadolu σε συνέντευξη του κατά τη διάρκεια επίσημης επίσκεψης στην Άγκυρα .
Ο ΥΠΕξ της ΠΓΔΜ υπογράμμισε πως τα διακυβεύματα που υπάρχουν και οι εγκωμιαστικές δηλώσεις από όλο το κόσμο καθιστούν τη συμφωνία των Πρεσπών καίριας σημασίας.
Ο Ντιμιτρόφ αφού χαρακτήρισε ιστορική τη διαδικασία ανέφερε ότι «η Μακεδονία έχει χάσει μια γενιά περιμένοντας, εξαιτίας αυτού του ζητήματος για την ονομασία».
Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ υπογράμμισε ότι η ελληνική κυβέρνηση εξασφάλισε πρόσφατα ψήφο εμπιστοσύνης από το κοινοβούλιο και ανέφερε ότι «κατά συνέπεια νομίζω ότι σύντομα, σε λίγες μέρες, θα δούμε αυτή την επικύρωση στο ελληνικό κοινοβούλιο».Ο Ντιμιτρόφ πρόσθεσε ότι στη συνέχεια θα υπάρξει ψηφοφορία για το πρωτόκολλο προσχώρησης της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ στο ελληνικό κοινοβούλιο και ότι με την επικύρωση αυτή η διαδικασία θα οριστικοποιηθεί. Τόνισε ότι μετά την ολοκλήρωση της διαδικασίας επικύρωσης στην Ελλάδα, η ένταξη της πΓΔΜ στο ΝΑΤΟ θα είναι ταχύτερη σε σχέση με την ένταξη της χώρας στην Ε.Ε. «Τυπικά, αυτό θα υλοποιηθεί (η προσχώρηση στο ΝΑΤΟ), ανάλογα με την ταχύτητα των διαδικασιών στα διάφορα κοινοβούλια, πιθανότατα, στις αρχές του επόμενου έτους. Ωστόσο, στην πραγματικότητα, [το ζήτημα] θα τεθεί στο τραπέζι πολύ σύντομα, ίσως ακόμη και τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο του τρέχοντος έτους», δήλωσε ο Ντιμιτρόφ.
- Η Ίντερ προτείνει νέο συμβόλαιο στον Κίβου
- Ηράκλειο: Βρέφος βρέθηκε νεκρό στην κούνια του από την μητέρα του
- Κουτσούμπας: Να ανοίξει το θέμα των υποκλοπών για κυβέρνηση και Μητσοτάκη που ενέχεται στο εγκληματικό σκάνδαλο
- «Ύμνος της Μαφίας»: Σάλος στην Ιταλία για τη Eurovision – Tα προγνωστικά, το Ferto του Akylas και η Σουηδία «θα φροντίσει για την ήττα του Ισραήλ»
- Η σοβαρή νόσηση με COVID-19 και γρίπη αυξάνει τον κίνδυνο καρκίνου του πνεύμονα
- Φωτιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κεφαλονιά

