Πέμπτη 25 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Κάνε μία ευχή

Κάνε μία ευχή

Μια καλή ευχή θα ήταν να αρχίζουν και να τελειώνουν κανονικά όλα τα παιχνίδια. Να μην υπάρξει ρεπετισιόν στο φαινόμενο Λουτσέσκου, «έχουμε τόσους βαθμούς στα γήπεδα»...

Μέρες που είναι, όλοι κάνουν ευχές. Τι μπορούμε να ευχηθούμε να φέρει το 2019 στο ελληνικό ποδόσφαιρο; Ποια είναι αυτά που θέλουμε να αλλάξουν; Να φύγουν μαζί με τον παλιό χρόνο και να μην ξανάρθουν. Ας αρχίσουμε από τα θεσμικά. Ετος εκλογών είναι αυτό που διανύουμε, θα μπορούσαμε να ζητήσουμε έναν κανονικό υφυπουργό Αθλητισμού. Που να ασχολείται με τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητές του και να μη φυτρώνει εκεί που δεν τον σπέρνουν. Να μην ορίζει διαιτητές και βοηθούς σαν τον Χαράλαμπο Σταύρο Κοντονή. Να μη λειτουργεί σαν μάνατζερ τηλεοπτικών συμβολαίων σαν τον Βασιλειάδη. Να μοιράζει αφειδώς το κρατικό χρήμα της ΕΡΤ. Σαν ο απόλυτος άρχοντας που θα κανονίζει πόσες ομάδες θα παίζουν σε κάθε πρωτάθλημα. Τι πιθανότητες έχεις να πραγματοποιηθεί η ευχή σου; Επειδή η συγκεκριμένη ασθένεια είναι κολλητική, ελάχιστες. Στην καλύτερη περίπτωση 10%. Παραπάνω με τίποτα.

Πιστολιές

Μια καλή ευχή θα ήταν να αρχίζουν και να τελειώνουν κανονικά όλα τα παιχνίδια. Να μην υπάρξει ρεπετισιόν στο φαινόμενο Λουτσέσκου, «έχουμε τόσους βαθμούς στα γήπεδα»… Αυτονόητο, για οπουδήποτε αλλού στην Ευρώπη. Για το πρωτάθλημα της Σούπερ Λίγκας ζητούμενο. Πιθανότητες να επιτευχθεί; Επειδή με τις ποινές σφίξανε τα γάλατα πάνω από 50%. Κι επειδή το ένα φέρνει το άλλο, συναφής είναι η ευχή για έναν καθαρό βαθμολογικό πίνακα. Χωρίς αστερίσκους από τον Παναθηναϊκό έχουν αφαιρεθεί 6 βαθμοί, από την ΑΕΚ 3, από τον ΠΑΟΚ 2. Στην πρώτη περίπτωση για πιστολιές σε ποδοσφαιριστές και προπονητές, στις άλλες δύο για επεισόδια. Και χωρίς ακόμα να έχει τελειώσει το πρωτάθλημα. Υπάρχει ακόμα ο δεύτερος γύρος. Οποιος βρει ανάλογη περίπτωση σε ευρωπαϊκό πρωτάθλημα κερδίζει χρυσούν ωρολόγιον. Πιθανότητες για να πραγματοποιηθεί η ευχή, γύρω στο 30%.

Ντροπή

Να βάλουμε τώρα κάτι ακόμα πιο δύσκολο. Να σηκώσουμε τον πήχη ψηλά. Να ευχηθούμε να αποκατασταθεί η εμπιστοσύνη στον έλληνα διαιτητή. Να σταματήσει αυτή η ντροπή με τη μετάκληση ξένων. Με το νέο πρωτάθλημα να σφυρίζουν σε όλα τα παιχνίδια Ελληνες. Να γίνονται οι ορισμοί και οι παράγοντες να πανηγυρίζουν για τις σωστές επιλογές του Μέλο Περέιρα. Να εμφανίζεται στα γήπεδα ο Τριτσώνης και να αποθεώνεται: «Μπράβο Σταύρο. Τέτοιους εκπαιδευτές θέλουμε. Σαν κι εσένα. Και εις ανώτερα». Τι πιθανότητες υπάρχουν να γίνει η αρχή στον τελικό του Κυπέλλου και να σφυρίξει στις 18 Μαΐου έλληνας διαιτητής; Ας είμαστε ρεαλιστές, 0%. Ούτε το ποσοστό στατιστικού λάθους δεν υφίσταται. Με αφορμή το μηδέν στα έξι της ΑΕΚ να ευχηθούμε κάτι σχετικά εύκολο. Να κάνει σεφτέ ο επόμενος εκπρόσωπός μας στο Τσάμπιονς Λιγκ. Με την προϋπόθεση βέβαια ότι θα καταφέρει να μπει στους ομίλους.

Μπαμπάκι

Και δεν είναι μόνο το ονόρε. Είναι και τα λεφτά. Το μπαμπάκι που λένε στην Πτολεμαΐδα. Στην ισοπαλία η UEFA δίνει εννιά κατοστάρικα και στη νίκη 2,7 εκατομμύρια. Διαλέγεις και παίρνεις. Αν κρατήσεις τα λεφτά στην άκρη και δεν πάρεις παίκτες, μένεις στους μηδέν βαθμούς και σε μηδέν μπόνους. Αν κάνεις μία-δύο καλές μεταγραφικές, είναι πιθανό τα λεφτά που ξόδεψες να τα πάρεις πίσω και με το παραπάνω. Είναι θέμα επιλογής. Πιθανότητες να μην επαναληφθεί το «μηδέν στα έξι» της ΑΕΚ κοντά στο 90%. Με δεδομένο ότι δεν πρόκειται να βγει πρωταθλήτρια η ΑΕΚ. Απολαμβάνοντας τα πιτσιρίκια του Παναθηναϊκού να ευχηθούμε να μη φτάνουν στο σημείο οι ομάδες κι οι προπονητές να κάνουν την ανάγκη φιλότιμο. Να «ανεβάζουν» ποδοσφαιριστές από τις Ακαδημίες μόνο όταν χρεοκοπούν. Πάντα υπάρχουν ταλαντούχοι νέοι ποδοσφαιριστές. Αρκεί να τους πιστέψεις και να ασχοληθείς μαζί τους.

Αχρηστος

Ο Ουζουνίδης στον περσινό Παναθηναϊκό των χιλίων προβλημάτων είχε βγάλει άχρηστο τον Μπουζούκη (είχε εισηγηθεί με μείνει ελεύθερος) κι είχε απορρίψει τον Χατζηγιοβάνη (φωτογραφία κάτω). Με τον Δώνη ο Παναθηναϊκός και το ελληνικό ποδόσφαιρο κέρδισαν δύο ποδοσφαιριστές. Είναι κατά βάση θέμα των προπονητών να αποβάλουν την ανασφάλεια. Και να αποδεχθούν ότι μέρος της δουλειάς τους (και ιδιαίτερα σημαντικό μάλιστα) είναι η ανάδειξη νέων ποδοσφαιριστών. Πιθανότητες όχι παραπάνω από 15%. Για να ασχοληθεί βέβαια ο προπονητής με νεαρούς ποδοσφαιριστές πρέπει να του δοθεί πίστωση χρόνου. Κάπως έτσι πάει η κουβέντα για το πρωτοφανές σε επίπεδο Big4 να τελειώνει ο πρώτος γύρος και να συνεχίζουν και οι τέσσερις με τους ίδιους προπονητές. Για ΠΑΟΚ και Παναθηναϊκό που δεν τίθεται θέμα, δεν χρειάζεται να εξηγούνται τα αυτονόητα. Το bonus το παίρνει ο Ολυμπιακός. Που όντας στο -8 αναγνωρίζει τη δουλειά του Μαρτίνς (φωτογραφία πάνω) και τον εμπιστεύεται.

Παράταση

Δεν είναι κάτι που συμβαίνει συχνά στο ελληνικό ποδόσφαιρο. Στην ΑΕΚ αποφάσισαν κατ’ αρχάς να καθαρίσουν τους τρεις που ζητάνε πολλά. Μοιραία ο Ουζουνίδης πήρε παράταση. Αν ευχηθούμε να γίνει το ανεπανάληπτο και να ολοκληρώσουν και οι τέσσερις προπονητές τη σεζόν, τι πιθανότητες υπάρχουν; Με δεδομένο ότι θέμα υφίσταται μόνο στη ΑΕΚ, περίπου στο 50%.

Sports in

Παναθηναϊκός – Ολυμπιακός 60-50: Ισοφάρισε σε 2-2 και ο τίτλος θα κριθεί σε πέμπτο παιχνίδι

Ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε την σειρά με τον Ολυμπιακό (60-50), στους τελικούς της Α1 Μπάσκετ Γυναικών και πλέον όλα θα κριθούν στο 5ο ματς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024