Σάββατο 20 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Η ελληνική ατμομηχανή στην Ευρώπη

Η ελληνική ατμομηχανή στην Ευρώπη

Στην πλοκή του έργου «Αμφισβητείστε τον Ολυμπιακό», που παίζεται εδώ και χρόνια σε δημοσιογραφικά σανίδια, βασικό επιχείρημα ήταν πως η ομάδα του Πειραιά είναι μόνιμη πρωταθλήτρια με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο κρατά ρόλο καρατερίστα

Hταν αναμφισβήτητα ιστορική η νίκη-πρόκριση εις βάρος της Μίλαν. Ηταν όμως ταυτόχρονα και κατάρρευση του τελευταίου οχυρού αμφισβήτησης της κυριαρχίας του Ολυμπιακού από τους – ας χρησιμοποιήσουμε soft όρους – αντιπολιτευόμενούς του.

Δεν χρειάζεται να είσαι οπαδός της ομάδας για να αντιληφθείς όσα αποκαλύπτουν οι αριθμοί.

Στην πλοκή του έργου «Αμφισβητείστε τον Ολυμπιακό», που παίζεται εδώ και χρόνια σε δημοσιογραφικά σανίδια, βασικό επιχείρημα ήταν πως η ομάδα του Πειραιά είναι μόνιμη πρωταθλήτρια με τα λεφτά του Τσάμπιονς Λιγκ, στο οποίο κρατά ρόλο καρατερίστα. Κάποιοι μάλιστα πανηγύριζαν κάθε φορά που έχανε ο Ολυμπιακός και επιχειρούσαν συγκρίσεις με τους αγώνες του πρωταθλήματος για να καταδείξουν την ημεδαπή εύνοιά του που τον οδηγεί στην κατάκτηση του τίτλου.

Ουδέν κακόν αμιγές καλού. Φέτος ο Ολυμπιακός δεν συμμετείχε στο Τσάμπιονς Λιγκ και τα έσοδά του ήταν σαφώς χαμηλότερα σε σχέση με τις προηγούμενες σεζόν. Ωστόσο έριξε αρκετό χρήμα για να ξαναχτίσει από την αρχή την ομάδα του.

Αντίθετα η ΑΕΚ, που κούνησε σεντόνι και εισέπραξε πλουσιοπάροχα μπόνους, όχι απλά δεν ενίσχυσε το ρόστερ της, αλλά το αποδυνάμωσε.

Η σύγκριση της πορείας των δύο ομάδων στο φετινό πρωτάθλημα προκαλεί θλίψη στους φίλους των Κιτρινόμαυρων αλλά και στο σύνολο των «αντιπολιτευομένων».

Μεγαλύτερη βάσανός τους είναι η απόδειξη πως ο Ολυμπιακός ήταν και παραμένει η ατμομηχανή της Ελλάδας στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο.

Από τη σεζόν 2011-12 οι Ερυθρόλευκοι, με εξαίρεση την περσινή χρονιά, συνεισφέρουν τους περισσότερους βαθμούς στη χώρα μας στην ειδική βαθμολογία της UEFA.

Μόνο φέτος από τους 24,5 πόντους ο Ολυμπιακός έχει κερδίσει τους 10,5 που αντιστοιχούν στο 42,9% επί του συνόλου.

Η ΑΕΚ προσέφερε επτά βαθμούς, εκ των οποίων οι τέσσερις ήταν το μπόνους συμμετοχής στο Τσάμπιονς Λιγκ. Πού να τους βρει άλλωστε τους υπόλοιπους με έξι ήττες στους ομίλους. Και ο ΠΑΟΚ περιορίστηκε στους έξι πόντους κυρίως από τις νίκες στα προκριματικά. Αυτή είναι η αλήθεια των αριθμών που δεν μπορεί να αμφισβητηθεί από κανέναν.

Sports in

Η UEFA αποθέωσε τον Ολυμπιακό για τις δύο προκρίσεις (pic)

Η UEFA με ποστάρισμά της στάθηκε και στην ομάδα Νέων του Ολυμπιακού, αλλά και στην ομάδα των ανδρών για τις δύo ευρωπαϊκές προκρίσεις μέσα σε λιγότερο από 20 ώρες στην διαδικασία των πέναλτι

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Σάββατο 20 Απριλίου 2024