Παρασκευή 26 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Μοσχαράκι με δαμάσκηνα

Μοσχαράκι με δαμάσκηνα

Αποφύγετε τα αμερικανικά δαμάσκηνα, τα οποία είναι πολύ γλυκά και προτιμήστε ελληνικά ή γαλλικά.

Υλικά για 4 μερίδες

1 κιλό μοσχάρι (κιλότο), σε κομμάτια μεγέθους καρυδιού
6-7 κ.σ. έ.π. ελαιόλαδο
300 γρ. δαμάσκηνα, χωρίς κουκούτσι
2 κρεμμύδια, μέτρια, ψιλοκομμένα
2 φύλλα δάφνης
1 κ.γ. μπαχάρι, φρεσκοτριμμένο
1 ξυλάκι κανέλας
1 φλ. κόκκινο ξηρό κρασί
3 κ.σ. πελτέ ντομάτας
αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μια πλατιά κατσαρόλα και μόλις κάψει σοτάρουμε το κρεμμύδι μαζί με το μπαχάρι και την κανέλα, για 2-3 λεπτά, σε δυνατή φωτιά.
Μόλις γυαλίσει και μαραθεί το κρεμμύδι, προσθέτουμε το κρέας και το ροδίζουμε απ’ όλες τις πλευρές.
Σβήνουμε με το κρασί και 2-3 λεπτά μετά, μόλις εξατμιστεί το αλκοόλ, ρίχνουμε τον πελτέ ντομάτας, τη δάφνη και ζεστό νερό, τόσο ώστε να καλύπτει το κρέας.
Ανακατεύουμε, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και χαμηλώνουμε τη φωτιά. Αφήνουμε το φαγητό να σιγοβράσει για περίπου 1 ώρα μέχρι να μαλακώσει το κρέας. Αν δούμε ότι τα υγρά σώνονται, προσθέτουμε λίγο καυτό νερό.
Όταν είναι σχεδόν έτοιμο, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε τα δαμάσκηνα. Σιγοβράζουμε το φαγητό για άλλα 20 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν τα δαμάσκηνα και να πήξει η σάλτσα.
Σερβίρουμε σε πιατέλα και συνοδεύουμε με πουρέ πατάτας ή κυδωνάτα κομμένες τηγανητές πατάτες.

Sports in

Τρομεροί Σίξερς με τρομακτικό Εμπίντ που έβαλε 50άρα!

Ο Τζόελ Εμπίντ ήταν ασταμάτητος και βάζοντας 50 πόντους οδήγησε τους Σίξερς στη νίκη με 125-114 επί των Νικς.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024