Το γεγονός ότι οι ποδοσφαιριστές της Εθνικής Σερβίας στασίασαν εν μέσω Μουντιάλ κατά τους προπονητή τους Μλάντεν Κρσταιτς, προφανώς δεν αποτέλεσε είδηση, αφού όλοι είχαν ένα κοινό σημείο. Τον αμφιλεγόμενο ατζέντη τους Φάλι Ραμαντάνι, τον άνθρωπο που έχει βρεθεί στο μάτι του κυκλώνα με αφορμή και αυτή την ιστορία.
Το γεγονός ότι η Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία της Σερβίας «έκοψε» τους ποδοσφαιριστές με τους οποίους συνεργάζεται ο Ραμαντάνι (μέσα σε αυτούς και ο γνωστός μας απο το πέρασμα του απο την Ελλάδα, Λούκα Μιλιβόγεβιτς) είναι πάντως το λιγότερο κακό για τον Σέρβο ατζέντη. Τα προβλήματα του είναι μεγαλύτερα αφού το Σερβικό κράτος έχει αποφασίσει να ξεψαχνίσει τα οικονομικά του και να ρίξει φως σε σκοτεινά σημεία της διαδρομής του. Οι σχετικές έρευνες απο τη Δικαιοσύνη και το Υπουργείο Οικονομικών (για φορολογικά ζητήματα) τρέχουν και μάλιστα ως προτεραιότητα.
Οι αμφιλεγόμενες τακτικές του Ραμαντάνι, οι κάκιστες επιλογές του και η διάθεση του να «ελέγχει» απόλυτα τους παίκτες με τους οποίους συνεργάζεται έγιναν αιτία και για τις κλειστές πόρτες στην Ελλάδα και πιο συγκεκριμένα στον Ολυμπιακό ο οποίος έκοψε κάθε συνεργασία μαζί του. Με τον Ραμαντάνι που είχε φορτώσει εκτός απο τον Μπέσνικ Χάσι και όλους τους παίκτες που διάλεξε ο Κοσοβάρος τεχνικός με τα γνωστά καταστροφικά αποτελέσματα για τον Σύλλογο του Πειραιά.
Τελευταίος… κρίκος που συνέδεε τους ερυθρόλευκους με τον Ραμαντάνι ήταν ο Μάρκο Μάριν και μετά το αντίο του Σερβογερμανού μέσου, έκλεισε μια για πάντα η πόρτα του Ολυμπιακού!
Διότι δεν ήταν μόνον η καταστροφική συνεργασία με τον Χάσι και η επιλογή παικτών με αξία ποδοσφαιρική αλλά τραγικό χαρακτήρα. Είναι και το γεγονός ότι ο Ραμαντάνι υποδαύλιζε και επικροτούσε τις απαράδεκτες συμπεριφορές ορισμένων. Και δυστυχώς δεν περιορίστηκε μόνον στους ξένους αλλά επηρέασε –αρνητικά- και κάποιους νεαρούς Έλληνες ποδοσφαιριστές όπως ο Δημήτρης Νικολάου που ξαφνικά άλλαξε συμπεριφορά. Παιδιά απο τα σπλάχνα του συλλόγου, που γνώρισαν πολύ φροντίδα και έγιναν ποδοσφαιριστές μέσα στα… τείχη του Ρέντη, τελικώς τέθηκαν στο περιθώριο επειδή επέλεξαν κακό συμβουλάτορα-ατζέντη.
Οι εν Ελλάδι συνεργάτες του προσπαθούν να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας με άλλες ελληνικές ομάδες αλλά και εκείνες είναι προσεκτικές στην προσέγγιση με τον συγκεκριμένο μάνατζερ.
Τα προβλήματα που έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας δεν περιορίζονται στη Σερβία και στη χώρα μας αφού και στο Βέλγιο, χώρα στην οποία ο Ραμαντάνι είχε αρκετούς ποδοσφαιριστές, διεξάγεται έρευνα για την υπόθεση της Μουσκρόν στην οποία είχαν εμπλακεί πριν απο κάποια χρόνια οι Ραμαντάνι και Ζάχαβι.
Προφανώς όλα τα παραπάνω, απο την βεντέτα που έχει ανοίξει ο συγκεκριμένος άνθρωπος με την Ομοσπονδία της χώρας του μέχρι και τις σκοτεινές υποθέσεις στις οποίες πρωταγωνιστεί, τον καθιστούν τοξικό για το ποδόσφαιρο…
Η Σονάτα του Σεληνόφωτος, ο σκηνικός μονόλογος του μεγάλου ποιητή Γιάννη Ρίτσου, θα παρουσιαστεί για μία μοναδική βραδιά τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου στο θέατρο Ολύμπια «Μαρία Κάλλας».
Στις 30 και 31 Ιανουαρίου, στο Ολύμπια θα πραγματοποιηθεί η συναυλία «Δύο Επέτειοι, Μία Σκηνή» - αφορμή τη συμπλήρωση 30 δημιουργικών χρόνων του συνθέτη Κώστα Λειβαδά και για τα 40 χρόνια της Ορχήστρας Νυκτών Εγχόρδων «Θανάσης Τσιπινάκης» του Δήμου Πατρέων.
Απόλυτα ικανοποιημένος ήταν ο Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ για το 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν, με τον τεχνικό των «ερυθρόλευκων» να εκφράζει τη σιγουριά του πως αν η ομάδα του έχει πίστη στις δυνατότητές της, τότε μπορεί να προκριθεί στα νοκ άουτ του Champions League.
Ο Κωνσταντής Τζολάκης πρωταγωνίστησε στο 2-0 του Ολυμπιακού επί της Λεβερκούζεν και μετά το ματς δήλωσε πως έκανε… απλώς τη δουλειά του! - Τι δήλωσε ο Παναγιώτης Ρέτσος για το σπουδαίο αποτέλεσμα.
Η Ρεάλ ήταν καταιγιστική απέναντί στη Μονακό (6-1), όμως το σημαντικότερο σημαντικό είναι ότι επέτρεψε στον Ολυμπιακό να την πλησιάσει στον πόντο, καθώς οι Πειραιώτες έχουν πλέον 8 βαθμούς, έναντι 9 των Μονεγάσκων.