Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024
weather-icon 21o
Συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Συγκλονιστικά πλάνα από την επιχείρηση διάσωσης στην Ταϊλάνδη

Σταματά προσωρινά, για περίπου 10 ώρες, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους προκειμένου οι διασώστες να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του σχεδίου

Αίσιο τέλος είχε η πρώτη πράξη του δράματος στην Ταϊλάνδη. Μετά από δύο εβδομάδες «θαμμένα» στο σκοτάδι, τα πρώτα παιδιά είδαν ξανά το φως της ημέρας. Η είδηση της πρώτης αυτής διάσωσης έκανε το γύρο του κόσμου, προκαλώντας ενθουσιασμό στην παγκόσμια κοινότητα. Στο μεταξύ, το φως της δημοσιότητας είδαν οι πρώτες εικόνες μέσα από το σπήλαιο από την επιχείρηση διάσωσης.

Η ριψοκίνδυνη επιχείρηση διάσωσης, που έχει προκαλέσει διεθνές ενδιαφέρον, ξεκίνησε στις 10 π.μ. τοπική ώρα.

Ολοκληρώθηκε η πρώτη φάση της επιχείρησης

Σταματά προσωρινά, για περίπου 10 ώρες, η επιχείρηση για τον απεγκλωβισμό των παιδιών και του προπονητή τους προκειμένου οι διασώστες να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση του σχεδίου.

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της επιχείρησης διάσωσης, τέσσερα από τα έξι παιδιά που απεγκλωβίστηκαν με ασφάλεια από το πλημμυρισμένο σπήλαιο της Ταϊλάνδης και έχουν ήδη μεταφερθεί σε νοσοκομείο της γειτονικής πόλης Τσιάνγκ Ράι.

Ο ίδιος είπε ότι το πρώτο παιδί βγήκε από το σπήλαιο στις 17:40 τοπική ώρα και πρόσθεσε ότι οι διασώστες χρειάζονται «περίπου 10 ώρες» για να προετοιμαστούν για την επόμενη φάση της επιχείρησης και ότι σε αυτήν συμμετέχουν 90 δύτες -50 ξένοι και 40 Ταϊλανδοί.

Ο απεσταλμένος του BBC στην περιοχή, ο Νταν Τζόνσον, μετέδωσε ότι οι γιατροί εξέτασαν το Σάββατο τα παιδιά και κατέληξαν σε μια λίστα με σειρά προτεραιότητας αποφασίζοντας να βγάλουν έξω πρώτα τα πιο αδύναμα.

Σύμφωνα με τις αρχικές εκτιμήσεις, η κρίσιμη επιχείρηση θα διαρκέσει δύο με τρεις ημέρες, αν και μέχρι στιγμής έχει προχωρήσει γρηγορότερα του αναμενομένου. Η διαδρομή περιλαμβάνει δύσκολα υποβρύχια περάσματα.

Οι διασώστες είχαν καταφέρει να περάσουν σωλήνα μήκους πολλών χιλιομέτρων για να διοχετεύσουν οξυγόνο στο σπήλαιο όπου έχει καταφύγει η ομάδα και το επίπεδο του οξυγόνου έχει σταθεροποιηθεί μέσα σ’ αυτό. Όμως οι βροχές που αναμένονται προσεχώς θα μπορούσαν να περιορίσουν το μη πλημμυρισμένο τμήμα του σπηλαίου στο οποίο έχουν καταφύγει τα παιδιά.

https://twitter.com/SteveInCM/status/1015868527721320449

Το πρώτο παιδί που διασώθηκε

Ο 14χρονος Mongkhon Bunpiem είναι το πρώτο παιδί που διασώθηκε από το σπήλαιο Ταμ Λουάνγκ, όπως μεταδίδει η αγγλόφωνη ιστοσελίδα «The Nation» της Ταϊλάνδης.

Όπως έγινε γνωστό, ο 14χρονος δέχτηκε τις πρώτες βοήθειες στο αυτοσχέδιο ιατρείο έξω από το σπήλαιο και στη συνέχεια μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Chiang Rai Prachanukraw.

Only in

Καταστροφικές δαπάνες υγείας στο 9% των νοικοκυριών

Χειρότερη υγεία, μεγαλύτερη θνησιμότητα και νοσηρότητα και δυσκολία πρόσβασης σε υπηρεσίες υγείας, προληπτικές εξετάσεις και φάρμακα διαπιστώνεται στις χαμηλότερες κοινωνικοοικονομικές τάξεις

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Πέμπτη 19 Σεπτεμβρίου 2024