Ενισχυμένο ήταν σήμερα το ευρώ μετά τη συμφωνία των ηγετών της ΕΕ για το μεταναστευτικό, που χαλάρωσε τις πιέσεις στη Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ, με χρηματιστές, ωστόσο, να προειδοποιούν ότι τα κέρδη ίσως είναι βραχύβια λόγω των βαθύτερων διαφορών εντός της ΕΕ.
Η συμφωνία μείωσε τις πιθανότητες να καταρρεύσει η κυβέρνηση συνεργασίας της Μέρκελ, με το ευρώ να ενισχύεται έναντι του δολαρίου, του ελβετικού φράγκου, της βρετανικής λίρας και του ιαπωνικού γεν.
Στις 10:30 ώρα Ελλάδας, ενισχύθηκε μισό τοις εκατό έναντι του δολαρίου στο 1,1631 δολάριο, οδεύοντας προς τη μεγαλύτερη ημερήσια άνοδό του εδώ και ένα μήνα.
«Η μεταναστευτική συμφωνία αναμένεται να χαλαρώσει το βάρος σε χώρες όπως η Ιταλία. Μειώνει τις πιθανότητες μιας άμεσης ρήξης μεταξύ των χωρών της ΕΕ και θεωρείται θετική για το ευρώ», σύμφωνα με αναλυτή της ING.
Η παράσταση «Η Ευτυχία της Αργιθέας» επιχειρεί να δώσει φωνή σε όσες ζωές έμειναν στο περιθώριο της Ιστορίας, χωρίς εξιδανίκευση και χωρίς διδακτισμό — μόνο με παρουσία.
Από την Πέμπτη 23 Απριλίου, το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά κάνει μια βουτιά στον παλιό ελληνικό κινηματογράφο, με το έργο «Tζένη Τζένη - Ένα ηλιόλουστο Ρέκβιεμ»