Με την τουαλέτα του ταξιδεύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν
Κουβάλησε μαζί του την προσωπική του τουαλέτα. Όχι μόνον την κουλούρα της τουαλέτας. Ολόκληρη την τουαλέτα.
Εκτός από το διπλωματικό επιτελείο και το προσωπικό ασφαλείας, ο ηγέτης της Βόρειας Κορέας Κιμ Γιονγκ Ουν ταξίδεψε στη Σιγκαπούρη – για την ιστορικής σημασίας σύνοδο κορυφής με τον Ντόναλντ Τραμπ – και με κάτι πιο ασυνήθιστο στα μπαγκάζια του.
Κουβάλησε μαζί του την προσωπική του τουαλέτα. Όχι μόνον την κουλούρα της τουαλέτας. Ολόκληρη την τουαλέτα.
Ο Βορειοκορεάτης ηγέτης δεν ταξιδεύει με μία τουαλέτα, αλλά με πολλές (συμπεριλαμβανομένης και αυτής στη Μερσεντές του). Στη νοτιοκορεατική εφημερίδα «The Chosun Ilbo» αναφέρεται ότι ο Κιμ έχει πάντα μαζί του το «εκεί που ακόμη και ο αυτοκράτορας πηγαίνει μόνος» ώστε να μην μπορούν οι υπηρεσίες πληροφοριών ξένων χωρών – εχθρικών, εξ ορισμού – να βάλουν χέρι στα προϊόντα του εντερικού του συστήματος και να συμπεράνουν για την κατάσταση υγείας του ηγέτη.
Το επιβεβαιώνει και ο Λι Γιονγκ-κεόλ, πρώην μέλος της προσωπικής φρουράς του Κιμ, ο οποίος έχει αυτομολήσει στις ΗΠΑ. «Τα περιττώματα του ηγέτη περιέχουν πληροφορίες για την κατάσταση υγείας του, άρα δεν μπορούν να τα αφήσουν πίσω» δήλωσε στην «The Washington Post».
Οι ίδιες προφυλάξεις λαμβάνονται και όταν ταξιδεύει στο εσωτερικό της χώρας. Το νοτιοκορεατικό ειδησεογραφικό πρακτορείο DailyNK μετέδωσε, πριν τρία χρόνια, ότι στην αυτοκινητοπομπή με την οποία ταξιδεύει ο Κιμ Γιονγκ Ουν υπάρχει WC για να εξυπηρετείται οποιαδήποτε στιγμή ο ηγέτης.
- Ουκρανία: Η όποια «αληθινή πρόοδος» για την αποκατάσταση της ειρήνης εξαρτάται από τη Ρωσία, λένε οι ΗΠΑ
- Στα «Νέα Σαββατοκύριακο»: Τρεις προ(σ)κλήσεις
- Μπενφίκα – Σπόρτινγκ 1-1: Χωρίς νικητή το ντέρμπι της Λισαβόνας
- ΗΠΑ: Η κυβέρνηση Τραμπ θα επεκτείνει την ταξιδιωτική απαγόρευση για πολίτες πάνω από 30 χωρών
- Μάιντς – Γκλάντμπαχ 0-1: Ο Ντα Κόστα καταδίκασε την ομάδα του
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 06.12.2025]



