Πατατοκροκέτες με παντζάρι και χρένο
Μαγειρεύονται πανεύκολα, μόλις σε 25'.
Υλικά (για 4 κροκέτες)
-2 μεγάλες πατάτες
-½ κόκκινο κρεμμύδι
-1 σκελίδα σκόρδο
-1½ κουταλάκια του γλυκού κύμινο
-3 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
-2 μεσαία παντζάρια
-2 κουταλιές της σούπας κρέμα χρένου
Εκτέλεση
Καθαρίστε σχολαστικά τις πατάτες και στη συνέχεια σκουπίστε τις πιέζοντας για να φύγει το επιπλέον υγρό τους.
Ξεφλουδίστε και ψιλοκόψτε το κρεμμύδι, αποφλοιώστε και συνθλίψτε το σκόρδο, στη συνέχεια καψαλίστε ελαφριά το κύμινο σε ξηρό ταψί. Ξεφλουδίστε και ξύστε σχολαστικά τις ρίζες από το παντζάρι.
Συνδυάστε τις πατάτες, το κρεμμύδι και το σκόρδο σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέστε το κύμινο και ψήστε τα. Έπειτα, λιώστε τις πατάτες και χρησιμοποιήστε τα χέρια σας για να διαμορφώσετε σε 4 μερίδες.
Ζεστάνετε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τηγανίστε τις κροκέτες σε μια μέση-χαμηλή φωτιά για περίπου 10 λεπτά σε κάθε πλευρά, γυρίζοντας προσεκτικά και προσθέτοντας περισσότερο λάδι, αν χρειαστεί.
Συνδυάστε τις τριμμένες ρίζες από το παντζάρι και το χρένο σε ένα μπολ και σερβίρετέ τα στην κορυφή των κροκετών.
- Μια μπουκιά ακόμα: Γιατί τσιμπάμε έστω κι αν δεν πεινάμε;
- Θα πέσουν οι τιμές στα καύσιμα μετά την εκεχειρία;
- Οι φονικές επιδρομές του Ισραήλ στον Λίβανο κλονίζουν την εκεχειρία – Ανοησία να την παραβιάσετε λένε οι ΗΠΑ στο Ιράν
- Συνταγή: Πασχαλινό τσουρέκι
- Εκλογές τον Οκτώβριο;
- Η Χεζμπολάχ εκτόξευσε ρουκέτες εναντίον του Ισραήλ μετά τη σφαγή με τους 250 νεκρούς
- Απεργούν στις 24 Απριλίου οι εργαζόμενοι στους δήμους – Τα αιτήματά τους
- Άκσηση: Η «ασπίδα» για το άγχος και την κατάθλιψη
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις






![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Πέμπτη 09.04.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/04/evgeni-tcherkasski-6AcF6hcRU8A-unsplash-1-315x220.jpg)






































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442