Πεντάλεπτη συνταγή για παγωμένο γιαούρτι με ανανά και καρύδα
Η γεύση του ανανά ταιριάζει απόλυτα με αυτήν της καρύδας!
Υλικά (4 μερίδες)
2 φλυτζάνια (284 γρ.) κατεψυγμένο ανανά
2 κουταλιές μελιού
¼ φλιτζάνι (57 γρ.) γιαούρτι (μη λιπαρό ή πλήρες)
½ φλιτζάνι φρέσκο χυμό λεμονιού
2 κουταλιές της σούπας ψητή καρύδα
Εκτέλεση
1. Προσθέστε τον κατεψυγμένο ανανά, το μέλι, το γιαούρτι και το χυμό λεμονιού σε έναν επεξεργαστή τροφίμων (ή τον υγροποιητή).
2. Λιώστε μέχρι να γίνουν κρεμώδη, περίπου 2-3 λεπτά. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχουν απομείνει κομμάτια.
3. Ανακατέψτε τη φρυγανισμένη καρύδα με μια σπάτουλα.
4. Μεταφέρετε το μίγμα σε ένα αεροστεγές δοχείο και παγώστε για τουλάχιστον 6 ώρες, ακόμα καλύτερα για όλη τη νύχτα. Φυλάσσετέ το στον καταψύκτη για έως και 1 μήνα.
- Μεξικό: Οι αρχές αναζητούν 3 αγνοούμενους υπήκοους της Αυστραλίας και των ΗΠΑ
- Γάζα: Στους παλαιστίνιους δημοσιογράφους το παγκόσμιο βραβείο ελευθερίας του Τύπου από την UNESCO
- Σουδάν: Σκοτώθηκαν 2 οδηγοί του Διεθνούς Ερυθρού Σταυρού και τραυματίστηκαν 3 εργαζόμενοί του
- Συρία: 8 στρατιωτικοί τραυματίστηκαν σε ισραηλινούς βομβαρδισμούς στη Δαμασκό
- Ιράν: Αφησαν ελεύθερο το πλήρωμα του MSC Aries σχεδόν 3 εβδομάδες μετά την κατάληψή του
- Υεμένη: Οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν ότι κατέστρεψαν 3 drones των Χούθι