Κοτόπουλο με κρούστα παρμεζάνας στο φούρνο
Γρήγορο, υγιεινό και ιδανικό για όλη την οικογένεια.
Υλικά
1 κιλό στήθος κοτόπουλο ψημένο και κομμένο σε μέτριου μεγέθους κομμάτια
2 φλιτζάνια τριμμένη παρμεζάνα
1 φλιτζάνι τριμμένη φρυγανιά
3 κ.σ. βούτυρο ή μαργαρίνη
3 κ.γ. αλεύρι
1 κ.γ. φρέσκο χυμό λεμονιού
2 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου
1 φρέσκο κρεμμύδι κομμένο
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
Αλάτι
Πιπέρι
Εκτέλεση
1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 140 βαθμούς. Λιώστε σε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά το βούτυρο και ρίξτε το αλεύρι. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου και το κρεμμύδι μετά από 3 λεπτά και αυξήστε τη θερμοκρασία για να βράσει 3-4 λεπτά το μίγμα. Χαμηλώστε τη φωτιά και ανακατέψτε μέχρι το μίγμα να γίνει ομοιογενές (10′ περίπου). Προσθέστε το χυμό λεμονιού και το αλατοπίπερο και βγάλτε το τηγάνι από τη φωτιά.
2. Ανακατέψτε την κρέμα γάλακτος και το ένα φλιτζάνι παρμεζάνα. Απλώστε το κοτόπουλο στο πυρίμαχο σκεύος και ρίξτε τη μπεσαμέλ. Προσθέστε τη τριμμένη φρυγανιά και το δεύτερο φλιτζάνι παρμεζάνα.
3. Ψήστε σε χαμηλή φωτιά στο φούρνο για 20-25 λεπτά και όταν ετοιμαστεί αφήστε το για 1-2 λεπτά στο φούρνο με αέρα για να πάρει χρώμα η φρυγανιά.
- Εκτέλεση θανατοποινίτη στη Φλόριντα – Είχε κριθεί ένοχος για τον φόνο μητέρας
- Τενερίφη: Ακόμα 4 τουρίστες νεκροί στην Ισπανία εξαιτίας γιγάντιων κυμάτων
- Σουδάν: Συνετρίβη μεταγωγικό αεροσκάφος – Δεν υπάρχουν επιζώντες
- Η αστυνομία στο Βερολίνο, μπορεί να μπει σε σπίτια και να εγκαθιστά κατασκοπευτικό λογισμικό
- Υεμένη: Ο Γκουτέρες καταδικάζει την παραπομπή υπαλλήλων του ΟΗΕ σε δίκη από τους Χούθι
- Ένας φοιτητής του Πανεπιστημίου του Κεντάκι πέθανε από πυροβολισμό και ακόμα ένας δίνει μάχη για την ζωή του
- Στα «ΝΕΑ» της Τετάρτης: Ελληνες κυανόκρανοι στη Λωρίδα της Γάζας
- Η πρόεδρος της χώρας καταγγέλλει «εκλογικό» και ψηφιακό «πραξικόπημα» στην Ονδούρα
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις



![Αγρότες πρόσφεραν κρόκο και μήλα στους διερχόμενους οδηγούς στην Κοζάνη [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/agrotes77-127x85.jpg)


![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Τετάρτη 10.12.2025]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/cristofer-maximilian-YK8Mvocj6yE-unsplash-315x220.jpg)













































![Αεροπλάνο προσγειώνεται πάνω σε αυτοκίνητο και όλοι επιβιώνουν με γρατζουνιές! [βίντεο]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2025/12/plane-crash231-315x220.jpg)



























Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442