Υστερα απ’ αυτά που ακούσαμε ή διαβάσαμε αυτή την εβδομάδα για την Ιταλία, δεν μπορώ να μη θυμηθώ την εικόνα του Φλεβάρη του 2017, σε στάδιο της Θεσσαλονίκης, όπου γερμανοί οπαδοί κουνούσαν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ σε έλληνες οπαδούς. Και θα ήθελα να πω στους φίλους μας τους Ιταλούς, «αυτό σας περιμένει».
Διότι το θέμα δεν είναι τι θα γίνει με την Ιταλία, αλλά το πώς.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι το γνωστό απόφθεγμα του Ζαν Μονέ, ιδρυτή της ΕΕ, ότι «η Ευρώπη θα φτιαχτεί μέσα από τις κρίσεις και η Ευρώπη θα είναι το σύνολο των απαντήσεων στις κρίσεις αυτές», άλλαξε. Φτάσαμε, ειδικά στην ευρωζώνη, σε ένα σημείο όπου κυριαρχεί η ταπείνωση και το μίσος απέναντι στον φόβο.
Την Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου, η Κρινιώ Νικολάου ανεβαίνει στη σκηνή του Stage 7, μαζί με τον Θάνο Πανουργιά, για την μουσικοθεατρική παράσταση Κόντρα ρόλος.
Η παράσταση «φαινόμενο» για την ζωή του Ρούντολφ Νουρέγιεφ, με πάνω από ένα εκατομμύριο θεατές σε όλο τον κόσμο, έρχεται στις 25 και 26 Απριλίου στο Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη.