Λε Μερ: Η επιβολή δασμών θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη
Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα κερδίσουν τίποτα επιδεικνύοντας αδυναμία, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα σεβαστεί ποτέ την αδυναμία των Ευρωπαίων»
Η Ουάσινγκτον, με τους δασμούς που επέβαλε στον χάλυβα και το αλουμίνιο που εισάγονται στις ΗΠΑ από την Ευρώπη, τον Καναδά και το Μεξικό, θέτει σε κίνδυνο την παγκόσμια οικονομική ανάπτυξη, προειδοποίησε ο υπουργός Οικονομικών της Γαλλίας, επισημαίνοντας ότι η αμερικανική κυβέρνηση καταλαβαίνει μόνο από αποφασιστικότητα.
«Η σύνοδος των υπουργών Οικονομικών της G7 στον Καναδά είναι μάλλον μια σύνοδος «G6 συν ένας», με τις ΗΠΑ απένατι σε όλους» είπε ο Μπρουνό Λε Μερ μιλώντας σε δημοσιογράφους στο Γουίσλερ του Καναδά.
Ο γάλλος υπουργός τόνισε ότι «οι Ευρωπαίοι δεν θα κερδίσουν τίποτα επιδεικνύοντας αδυναμία, καθώς ο αμερικανός πρόεδρος δεν θα σεβαστεί ποτέ την αδυναμία των Ευρωπαίων».
Ο Λε Μερ αναμένεται να συναντηθεί αργότερα σήμερα με τον Αμερικανό ομόλογό του Στίβεν Μνούτσιν στον οποίο σκοπεύει να πει ότι η επιβολή δασμών είναι μια νομικώς απαράδεκτη, πολιτικώς άδικη και οικονομικά επικίνδυνη απόφαση.
Πρόσθεσε, επίσης, ότι ελπίζει να συναντηθεί το συντομότερο δυνατόν με τον νέο υπουργό Οικονομικών της Ιταλίας για να συζητήσουν θέματα σχετικά με την ενίσχυση της ευρωζώνης.
- Τραμπ: Η συμφωνία για τη Γροιλανδία είναι υπό διαπραγμάτευση – Παίρνουμε ό,τι θέλουμε χωρίς καθόλου κόστος
- Short-Term Rentals Enter a Phase of Maturity in Greece and Europe
- Δεν εξερράγη στον αέρα το αεροσκάφος που μετέφερε τον αρχηγό του Γενικού Επιτελείου της Λιβύης και την Ελληνίδα αεροσυνοδό
- Τι είναι το «βουβό κύμα» swell που σκότωσε τον αξιωματικό του Λιμενικού στο Άστρος
- Στη Σάλκε ο Τζέκο (pic)
- Νέα υπόθεση revenge porn στην Κρήτη: Αποπειράθηκε να την βιάσει ενώ έστειλε γυμνές φωτογραφίες σε φίλη της




