Κρέμα καραμελέ σοκολάτα
ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ) Για την καραμέλα 200 γρ. ζάχαρη 60 ml νερό Για την κρέμα 500 ml φρέσκο γάλα 150 γρ. ζάχαρη ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο 4 αβγά και 2 κρόκους 70 γρ. κακάο σε σκόνη EKTEΛΕΣΗ Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε […]
Spotlight
-
Ενισχύονται οι φόβοι για πύρινο εφιάλτη το καλοκαίρι – Συναγερμός από τα μετεωρολογικά στοιχεία
-
Το Βερολίνο χαρίζει το σπίτι του Γκέμπελς, αλλά δεν το θέλει κανείς
-
Eurovision 2024: Ο Eric Saade εμφανίστηκε με παλαιστινιακό keffiyeh ως ένδειξη αλληλεγγύης
-
16χρονος κατάπιε παραφλού - Η γέφυρα ζωής για να σωθεί και το συγκλονιστικό μήνυμα των γονιών του
ΥΛΙΚΑ (για μία μακρόστενη φόρμα του κέικ)
Για την καραμέλα
200 γρ. ζάχαρη
60 ml νερό
Για την κρέμα
500 ml φρέσκο γάλα
150 γρ. ζάχαρη
ξύσμα από 1 λεμόνι, ακέρωτο
4 αβγά και 2 κρόκους
70 γρ. κακάο σε σκόνη
EKTEΛΕΣΗ
Καραμέλα: Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε τη ζάχαρη και το νερό και τα βράζουμε μέχρι να σχηματιστεί μια σκούρα ξανθιά καραμέλα. Με μια κουτάλα την απλώνουμε στον πάτο της φόρμας και την αφήνουμε να σταθεροποιηθεί.
Κρέμα: Σε ένα άλλο κατσαρολάκι ρίχνουμε το γάλα με τη ζάχαρη και το ξύσμα και τα αφήνουμε να πάρουν βράση. Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αβγά με τους κρόκους και το κακάο. Αποσύρουμε το κατσαρολάκι από τη φωτιά και ανακατεύουμε τα δύο μείγματα. Σουρώνουμε σε μια σήτα και γεμίζουμε τη φόρμα μας. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150-170°C στον αέρα.
Ψήνουμε σε μπεν μαρί για περίπου 1 ώρα. Βγάζουμε τη φόρμα από το μπεν μαρί και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει. Το βάζουμε στο ψυγείο για λίγες ώρες μέχρι να σφίξει. Σερβίρουμε αναποδογυρίζοντας σε πιατέλα και ξεκολλώντας λίγο τα τοιχώματα με ένα μαχαιράκι.
ΠΗΓΗ: Γευσιγνώστης
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις