Κερέ: Το QE δεν χρειάζεται νέα παράταση
«Το πρόγραμμα αναμένεται σήμερα να τρέξει έως τον Σεπτέμβριο. Πρέπει ακόμη να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς ακριβώς θα σταματήσει αυτό», λέει ο Μπ.Κερέ της ΕΚΤ
Το πρόγραμμα αγορών ομολόγων της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (QE) δεν χρειάζεται να παραταθεί ξανά, δήλωσε το μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου της, Μπενουά Κερέ, σε συνέντευξη που έδωσε στη γερμανική εφημερίδα Die Zeit, η οποία αναρτήθηκε στην ιστοσελίδα της ΕΚΤ.
«Στα τέλη του περασμένου έτους είχα πει ότι δεν ανέμενα πως το πρόγραμμά μας για την αγορά στοιχείων ενεργητικού θα χρειαζόταν να παραταθεί ξανά. Δεν βλέπω λόγο να αλλάξω την άποψή μου», είπε ο Κερέ.
«Το πρόγραμμα αναμένεται σήμερα να τρέξει έως τον Σεπτέμβριο. Πρέπει ακόμη να κάνουμε μία συζήτηση για το πώς ακριβώς θα σταματήσει αυτό», πρόσθεσε.
Απαντώντας σε ερώτηση, αν αυτό σημαίνει ότι δεν θα σταματήσει τον Σεπτέμβριο, ο Κερέ απάντησε: «Η βασική προσδοκία είναι, όπως έχει πει ο Μάριο Ντράγκι, ότι δεν θα υπάρξει απότομη διακοπή. Πρόκειται για μία τεχνική συζήτηση».
- Απανωτοί βομβαρδισμοί του Ισραήλ σε Ιράν και Λίβανο – Φωτιά σε βιομηχανική ζώνη της Ντόχα από θραύσματα
- Συνταγή: Μπακαλιάρος στον φούρνο
- Ισχυρός σεισμός 6 Ρίχτερ στην Κούβα
- Η ελληνική γλώσσα στο διάβα του χρόνου: Το ειδικό λεξιλόγιο της φιλοσοφίας (Μέρος Θ’)
- Γυρνούν την πλάτη στον Τραμπ για τα στενά του Ορμούζ – Νέες δηλώσεις του αμερικανού προέδρου
- Είναι αυτή η καλύτερη δίαιτα από τη μέση ηλικία και μετά;





