Τα «μαργαριτάρια» του Ευκλείδη
Οταν ο Ευκλείδης Τσακαλώτος παραχωρεί συνεντεύξεις σε εφημερίδες του εξωτερικού πρέπει να είναι πιο χαλαρός γιατί του ξεφεύγουν… μαργαριτάρια.
Σύμφωνα με το «Βηματοδότη», μιλώντας λοιπόν στη γερμανική FAZ παραδέχθηκε ότι «για να πετύχουμε το πρωτογενές πλεόνασμα επιβαρύναμε υπέρ το δέον τμήματα της κοινωνίας. Τώρα όμως δημιουργούμε τα δημοσιονομικά περιθώρια για να μειώσουμε τα βάρη στα εν λόγω τμήματα της κοινωνίας».
Σε ελεύθερη μετάφραση είπε πως για να πιάσουμε την τελευταία διετία πλεόνασμα 10 δισ. υψηλότερο από αυτό που ζητούσαν οι δανειστές «τσακίσαμε» με τους φόρους νοικοκυριά και επιχειρήσεις, αλλά τώρα έχουμε τα περιθώρια και κάποια στιγμή στο μέλλον θα περιορίσουμε τις αδικίες. Και συνέχισε δριμύτερος: «Γενικά όμως η φορολογία δεν είναι υπερβολικά υψηλή» υποστήριξε ο υπουργός ο οποίος (για να την κάνει υπερβολικά υψηλή) έχει νομοθετήσει τη μείωση του αφορολογήτου από τον Ιανουάριο του 2020.
- Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Σάββατο 14.03.2026]
- Τορίνο – Πάρμα 4-1: «Καθάρισε» στο δεύτερο ημίχρονο
- Η βαθμολογία της Euroleague μετά την ολοκλήρωση της 31ης αγωνιστικής (pic)
- Το μήνυμα του Πάπα Λέοντα στους χριστιανούς πολιτικούς ηγέτες που κάνουν πολέμους: Να εξομολογηθείτε
- Η στιγμή που τα Β-2 απογειώνονται για να βομβαρδίσουν το Ιράν
- Moody’s: Στο Baa3 διατήρησε την αξιολόγηση της Ελλάδας


