UNICEF: Διακοπή συνεργασίας με την Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα
Οι λόγοι διακοπής της συνεργασίας είναι οικονομικές παρατυπίες, μετά από τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε διεθνής εταιρεία
Η UNICEF διακόπτει την συμφωνία της με την υπάρχουσα Εθνική Επιτροπή της στην Ελλάδα εξαιτίας των ανησυχιών που προέκυψαν από πρόσφατο έλεγχο από ανεξάρτητο φορέα.
Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση: «Η UNICEF κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις στην Εθνική Επιτροπή δεν μπορούν να επιτευχθούν και για αυτό το λόγο προέβη σε ανάλογες κινήσεις».
Οι λόγοι διακοπής της συνεργασίας είναι οικονομικές παρατυπίες, μετά από τα αποτελέσματα ελέγχων που διενήργησε διεθνής εταιρεία.
Βάσει του καταστατικού της UNICEF, οι αποφάσεις αυτές πρόκειται να οριστικοποιηθούν μέσα στις επόμενες 60 ημέρες προκειμένου να εξευρεθούν λύσεις για τη χρηματοδότηση και το διάδοχο σχήμα της εν Ελλάδι επιτροπής του διεθνούς Οργανισμού.
Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμα ότι «Η UNICEF βρίσκεται κοντά στους Έλληνες πολίτες για σχεδόν 70 χρόνια. Τα προγράμματα μας στην Ελλάδα ήταν από τα πρώτα προγράμματα που δημιούργησε η UNICEF από την ίδρυσή της το 1946. Με τα χρόνια οι Έλληνες έγιναν ένθερμοι και γενναιόδωροι υποστηρικτές του Οργανισμού μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τη μακροχρόνια σχέση μας με την Ελλάδα και θα προχωρήσουμε σε συμφωνία με ένα νέο φορέα έτσι ώστε να μπορέσουμε να ενεργοποιήσουμε συνεργασίες και υποστήριξη για το έργο μας σε ολόκληρο τον κόσμο».
Και καταλήγει ότι «Η σημαντική δράση της UNICEF με παιδιά μετανάστες και πρόσφυγες στην Ελλάδα θα συνεχιστεί, ως μέρος του πλάνου ανταπόκρισης στο προσφυγικό και το μεταναστευτικό, το οποίο υποστηρίζεται από το Περιφερειακό Γραφείο Ευρώπης και Κεντρικής Ασίας, σε συνεργασία με την Κυβέρνηση της Ελλάδας και άλλους εταίρους της κοινωνίας των πολιτών».
- Π. Μαρινάκης – Καισαριανή: Δρομολογούνται οι διαδικασίες για την απόκτηση των ιστορικών φωτογραφιών
- Ποιος είναι ο διαιτητής που σφυρίζει στο Ολυμπιακός – Λεβερκούζεν
- Αφρικανική σκόνη: Καλύφθηκε η Κρήτη – Δορυφορικές εικόνες αποτυπώνουν το φαινόμενο
- Στον Ρέντη ο Βαγγέλης Μαρινάκης – Μιλάει σε Μεντιλίμπαρ και παίκτες
- Κιβωτός του Κόσμου: Η εισαγγελέας ζήτησε την ενοχή του πατέρα Αντώνιου – «Ήταν το πρόσωπο αναφοράς»
- Γαλλία: Στο στόχαστρο «managers» του OnlyFans – Μαζική στρατολόγηση γυναικών και ανηλίκων μέσω social media


