Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα ποτήρι κόκκινο κρασί για να τελειώσεις τη μέρα σου. Μπορεί κάθε μέρα να θες να πιεις ένα ποτήρι, όμως λόγω της γενικότερης πεποίθησης ότι το αλκοόλ και τα ποτά παχαίνουν να μην δίνεις στον εαυτό σου την ευκαιρία να χαλαρώσει με λίγο κόκκινο κρασί.

Για όλους λοιπόν τους απανταχού λάτρεις του κόκκινου κρασιού, ήρθε η δικαίωση. Μια νέα έρευνα ήρθε για να αλλάξει τα όσα ξέραμε για το κόκκινο κρασί. Μπορεί ήδη να ήξερες ότι το κόκκινο κρασί έχει κάποια υγιεινά χαρακτηριστικά, όμως η έρευνα που δημοσιεύτηκε στο Περιοδικό για την Αγροτική Χημεία και την Χημεία των Φαγητών  αναφέρει ότι τα  αντιοξειδωτικά που βρίσκονται στο κόκκινο κρασί αποτρέπουν τα βακτήρια την πλάκα από το να μένουν στην περιοχή της στοματικής κοιλότητας.

Ερευνώντας λοιπόν τα θετικά χαρακτηριστικά που έχει το κόκκινο κρασί για την στοματική υγιεινή. Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι δύο οξέα που περιέχονται στο κόκκινο κρασί βοηθούν αποτελεσματικά στην προστασία από διάφορους μικροοργανισμούς και βακτήρια που κολλούν στα δόντια και σου δημιουργούν προβλήματα. Βέβαια οι ερευνητές αναφέρουν ότι για να δεις αποτελέσματα χρειάζεται να πίνεις αρκετά συχνά κόκκινο κρασί.

Αυτό προφανώς δεν είναι δικαιολογία για να πιεις μόνη σου ένα ολόκληρο μπουκάλι κρασί, αλλά όπως λένε ένα ποτηράκι κόκκινο κρασί την μέρα τον οδοντίατρο κάνει πέρα

Γράψτε το σχόλιο σας