Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
Διαμαρτυρία εργαζομένων σε έκθεση του Πικάσο

Διαμαρτυρία εργαζομένων σε έκθεση του Πικάσο

Πίσω από τη διαμαρτυρία βρίσκονταν Το Σωματείο Ανεξάρτητων Εργαζομένων της Βρετανίας διαμαρτύρεται για τις επικείμενες απολύσεις που σχεδιάζει η Ernst & Young

Πλακάτ, συνθήματα και φυλλάδια διαμαρτυρίας περίμεναν τους επισκέπτες της ιδιαιτέρως επιτυχημένης έκθεσης – αφιέρωμα στον Πικάσο στη λονδρέζικη Τέιτ Μόντερν. Πίσω από τη διαμαρτυρία βρίσκονταν το Σωματείο Ανεξάρτητων Εργαζομένων της Βρετανίας και στο στόχαστρο τους ήταν ο μεγάλος χορηγός της έκθεσης, η εταιρεία ελεγκτικών, φορολογικών, χρηματοοικονομικών και συμβουλευτικών υπηρεσιών  Ernst & Young λόγω των επικείμενων απολύσεων που σχεδιάζει η εταιρεία στο προσωπικό καθαριότητας.

«Θελήσαμε να τραβήξουμε την προσοχή του κόσμου σχετικά με την συμπεριφορά που υποδέχονται αυτοί οι χαμηλά αμειβόμενοι μετανάστες που εργάζονται στον τομέα της καθαριότητας. Προσφέρουν τόσο μεγάλης ζωτικής σημασίας υπηρεσίες στην κοινωνία μας, ώστε πρέπει να κάνουμε ότι μπορούμε για να διασφαλιστεί ότι ο αγώνας τους γίνεται αντιληπτός», λένε οι εκπρόσωποι του Σωματείου.

Τα συμβόλαια με τους εργαζομένους στην καθαριότητα της συγκεκριμένης εταιρείας πραγματοποιούνται από έναν παγκόσμιο πάροχο υπηρεσιών που ονομάζεται ISS και ο οποίος δήλωσε ότι επιθυμεί να αποφύγει τις απολύσεις γι’ αυτό και θα εξετάσει εναλλακτικές λύσεις, ενώ η Ernst & Young υποστηρίζει ότι βρίσκεται σε φάση διαβούλευσης με τους εργαζομένους και τους εκπροσώπους τους για τις επικείμενες αλλαγές.

Η διαμαρτυρία του εν λόγω σωματείου δεν είναι η πρώτη που σχετίζεται με έναν χώρο πολιτισμού. Στο παρελθόν είχαν προχωρήσει σε ανάλογες δράσεις απαιτώντας αξιοπρεπείς μισθούς τόσο στο Μπάρμπικαν το 2013 όσο και στο Βασιλικό Κολλέγιο Τεχνών το 2015.

Η διαμαρτυρία κατά της Ernst & Young έρχεται έναν μήνα μετά την τριετή ανανέωση της χορηγίας της προς την Τέιτ, και ακολουθεί εκείνες που είχαν στο παρελθόν ως στόχο φαρμακευτικές και πετρελαιοπαραγωγικές εταιρείες, όπως και επιχειρήσεις κατασκευής οπλικών συστημάτων.

Sports in

Το μεγάλο λάθος του Σλούκα έδωσε το πλεονέκτημα στην Μακάμπι (vid)

Ο Κώστας Σλούκας πήρε την λάθος απόφαση, τη λάθος στιγμή. Και η Μακάμπι…

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024