Ο ανερχόμενος, πολυβραβευμένος 34χρονος Έλληνας μαέστρος Γιώργος Μπαλατσινός, που από τις 18 Απριλίου θα διευθύνει τον «Μαγικό Αυλό» στην Εθνική Λυρική Σκηνή, διακρίθηκε σε έναν από τους σημαντικότερους διεθνείς διαγωνισμούς διεύθυνσης ορχήστρας με έργα συνθετών του 20ου και 21ου αιώνα: τον διαγωνισμό Concorso Internazionale Giancarlo Facchinetti στην Ιταλία.

Μεταξύ 128 διαγωνιζομένων υψηλού επιπέδου από όλον τον κόσμο, ο Γιώργος Μπαλατσινός, διαγωνίστηκε στον τελικό κύκλο, αποσπώντας το τρίτο βραβείο, σε έργα των I. Stravinsky, A. Copland, G. Grisay, T. Murail, C. Togni, J. Weir.

Ο αρχιμουσικός, μπήκε μάλλον φορτσάτος στον διαγωνισμό, αφού η πιο πρόσφατη εμφάνισή του στην Ελλάδα, στο πόντιουμ της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, απέσπασε διθυραμβικές κριτικές.

Ο ίδιος ζει μόνιμα στην Ελβετία από το 2003. Από το 2010 μέχρι σήμερα, υπηρετεί ως Αρχιμουσικός της Ορχήστρας Νέων του Καντονιού της Βέρνης της Ελβετίας, η οποία το 2015 κέρδισε τον διεθνή διαγωνισμό για Ορχήστρες Νέων στην Βιέννη. Παράλληλα,  από το 2017 είναι Καλλιτεχνικος Διευθυντής της Ορχήστρας Δωματίου Sinfonietta Mosaique.

Το ελληνικό κοινό θα τον απολαύσει να διευθύνει τον «Μαγικό Αυλό» του Μότσαρτ στην Εθνική Λύρικη Σκηνή στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, στις 18, 20, 22, 25, 27 και 29/4. Η συγκεκριμένη παράσταση είναι μια παραγωγή της Κωμικής Όπερας του Βερολίνου, που συνδυάζει τα στοιχεία του animation με την όπερα και τον βουβό κινηματογράφο.

Στα επόμενά του βήμα, τη νέα σεζόν 2018 – 2019 συγκαταλέγονται οι προσκλήσεις να διευθύνει σημαντικές ορχήστρες στην Γερμανία, Ρωσία, Πολωνία, Ρουμανία και Ιταλία.

Γράψτε το σχόλιο σας