Μαρσέλ Φράτσερ: Η ζημιά της κρίσης θα συνεχιστεί για δεκαετίες
Ο πρόεδρος του Γερμανικού Ιδρύματος Οικονομίας (DIW) πιστεύει ότι η Ελλάδα πρέπει να συνεχίσει τις μεταρρυθμίσεις στους κρατικούς θεσμούς και να αλλάξει ριζικά την πολιτική της
Υπό κανονικές συνθήκες θα ήταν αυτονόητο η Ελλάδα να στηριχτεί στους εταίρους της για την ομαλή έξοδο στις αγορές, και οι εταίροι να έχουν εμπιστοσύνη ότι δεν θα γίνουν πισωγυρίσματα. Αλλά οι συνθήκες δεν είναι κανονικές. Γι’ αυτό και τα αυτονόητα μετατρέπονται σε παραινέσεις. Ο Μαρσέλ Φράτσερ, πρόεδρος του σοσιαλδημοκρατικής απόκλισης Γερμανικού Ιδρύματος Οικονομίας (DIW), με έδρα το Βερολίνο στη συνέντευξή του στα «ΝΕΑ» σημειώνει ότι είναι απαραίτητη η επανάκτηση της εμπιστοσύνης, η συνέχιση των μεταρρυθμίσεων και η ανανέωση του οικονομικού μοντέλου της Ελλάδας για να φανούν τα αποτελέσματα σε έναν ορίζοντα 15ετίας.
Κύριε Φράτσερ, η Ελλάδα βρίσκεται λίγους μήνες πριν από το τέλος του τρίτου προγράμματος στήριξης. Πώς βλέπετε την πορεία της;
Βλέπω θετικά την εξέλιξη της Ελλάδας, η χώρα επανέρχεται αργά, ακόμα ο δρόμος είναι μεγάλος, αλλά υπάρχει μία σειρά από επιτυχίες, θα πρέπει κάθε φορά να τονίζονται, η ανάπτυξη έρχεται ξανά, το τρίτο πρόγραμμα των πιστωτών είναι κατά τη γνώμη μου επιτυχές.
Ολόκληρη τη συνέντευξη μπορείτε να τη διαβάσετε εδώ:
- Εγκαίνια για το νέο γήπεδο στο Δήμο Πολυγύρου
- «Φως στο Τούνελ» στο MEGA: Κυρίαρχο στην τηλεθέαση και την Παρασκευή 20 Μαρτίου
- Η Μαρίνα Αμπράμοβιτς θέλει να γιατρέψει την πληγωμένη σας καρδιά με έμπνευση από τη Μαρία Κάλλας
- Ο Μάνταλος και το μήνυμα στον γιο του για την ΑΕΚ
- Σε εξέλιξη η εξειδίκευση των μέτρων για fuel pass και παρεμβάσεις σε ακτοπλοϊκά εισιτήρια
- Βιοτέχνης ή πυροσβέστης; Η ΑΙ αναγκάζει του νέους να αλλάξουν επαγγελματικό προσανατολισμό
