Tυρόπιτα τηγανιού
Η αγαπημένη μας τυρόπιτα μπορεί να μετατραπεί σε ένα πλήρες γεύμα, με τη συνοδεία σαλάτας.
Spotlight
-
Θα εκλέξει το TikTok τον επόμενο πρωθυπουργό; - Επιστήμονες και η γενιά του TikTok αποκαλύπτουν στο in
-
4 λόγοι για τους οποίους βρίσκουμε κάποιους ανθρώπους τόσο ανεξήγητα ενοχλητικούς
-
ΣΥΡΙΖΑ: Ο Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος αντικαθιστά τον Παπανώτα στο ευρωψηφοδέλτιο
-
«Με νίκη της Ρωσίας πάμε στον Γ’ Παγκόσμιο Πόλεμο» - Δραματική προειδοποίηση Ουκρανών αξιωματούχων
Η τυρόπιτα στο τηγάνι μπορεί να γίνει ένα χορταστικό και πλήρες γεύμα, αν σερβιριστεί με μια δροσερή πράσινη σαλάτα.
Υλικά (για 4 άτομα)
12 φύλλα κρούστας
400 γρ. ανθότυρο και φέτα μαζί, χονδροσπασμένα
2 κ.σ. φρέσκο δυόσμο, ψιλοκομμένο
αλάτι, πιπέρι
4 κ.σ. βούτυρο αγελάδος
4 αβγά
8 κ.σ. γάλα
Εκτέλεση
Σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα τυριά, τον δυόσμο, το αλάτι και το πιπέρι.
Σε ένα τηγάνι διαμέτρου περίπου 20 εκ., σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει ρίχνουμε μέσα στο τηγάνι το 1 φύλλο κρούστας και με τα χέρια σχηματίζουμε σούρες.
Απλώνουμε λίγο από το μείγμα των τυριών, σουρώνουμε ακόμη 1 φύλλο από επάνω, συνεχίζουμε με μείγμα τυριών και τελειώνουμε με φύλλο κρούστας. Αφήνουμε για 3 λεπτά και αναποδογυρίζουμε την τυρόπιτα με τη βοήθεια ενός πιάτου.
Χτυπάμε 1 αβγό με 2 κ.σ. γάλα, περιχύνουμε την τυρόπιτα και αφήνουμε να τηγανιστεί για 5 λεπτά. Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο για να φτιάξουμε τις υπόλοιπες τυρόπιτες.
Πηγή: Γευσιγνώστης
- Τα είπε όλα ο Μπαρτζώκας: «Γράφουν για μένα άνθρωποι που κάνουν τρία ορθογραφικά λάθη στη λέξη Καλαμάτα» (vid)
- Δημοσκόπηση: Παραμένουν οι «κόκκινες κάρτες» για την κυβέρνηση – Ισχυρή η δυναμική του «Κανένα»
- ΠΑΣΟΚ για Μητσοτάκη: Ζει σε εικονική πραγματικότητα – Καμία σχέση με την οδυνηρή πραγματικότητα των Ελλήνων
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις