Τετάρτη 24 Απριλίου 2024
weather-icon 21o
«Paper Stories»: Η εξέλιξη του χαρτιού σε μια έκθεση

«Paper Stories»: Η εξέλιξη του χαρτιού σε μια έκθεση

Ένα από τα αρχαιότερα εργαλεία της ανθρώπινης ύπαρξης παρουσιάζει το μουσείο Östasiatiska, στην καρδιά της Στοκχόλμης, στη Σουηδία.

Ένα από τα αρχαιότερα εργαλεία της ανθρώπινης ύπαρξης παρουσιάζει το μουσείο Östasiatiska, στην καρδιά της Στοκχόλμης, στη Σουηδία.

Η έκθεση «Paper Stories» εστιάζει στο χαρτί. Από την ιστορία του, μέχρι τη σημασία που απέκτησε, ήδη από τα πρώτα χρόνια της εμφάνισής του, για την ανθρωπότητα.

Η έκθεση αποτελείται από τρία διαφορετικά μέρη

Στο πρώτο εμφανίζονται μοναδικές συλλογές που δείχνουν την εξέλιξη του χαρτιού στην Κίνα, την Ιαπωνία και την Κορέα. Ήδη άλλωστε από τα παλιά χρόνια οι άνθρωποι δεν άργησαν να αντιληφθούν τη σπουδαιότητα και τη χρηστικότητα του χαρτιού για την ιστορία, την τεχνολογία και την τέχνη.

Οι επισκέπτες θα ανακαλύψουν, στο δεύτερο μέρος, το παλαιότερο χαρτί του κόσμου, τους τρόπους γραφής πάνω σε αυτό, την καλλιγραφία και τη διακόσμηση με αυτό.

Στο τρίτο και τελευταίο μέρος, ξετυλίγεται η ιστορία του και η παραγωγή του, αναδεικνύοντας τη σημασία του για να διαδοθεί η γνώση στις επόμενες γενιές μέχρι και σήμερα, αλλά για τις μελλοντικές.

Με τη βοήθεια του χαρτιού κατάφερε να διατηρηθεί ένα μεγάλο κομμάτι της επικοινωνίας τόσο μεταξύ των λαών, αλλά και μεταξύ των γενιών της ανθρωπότητας.

in.gr

Sports in

Παναθηναϊκός – Μακάμπι Τελ Αβίβ 87-91: Τον «κρέμασε» ο Σλούκας, έκαναν το 0-1 οι Ισραηλινοί

Με το… καλημέρα πλεονέκτημα αντίο για τους πράσινους. έχασαν ξανά από τη Μακάμπι (87-91) που αγωνία για τον Μπόλντγουιν.

Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

in.gr | Ταυτότητα

Διαχειριστής - Διευθυντής: Λευτέρης Θ. Χαραλαμπόπουλος

Διευθύντρια Σύνταξης: Αργυρώ Τσατσούλη

Ιδιοκτησία - Δικαιούχος domain name: ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΜΜΕ Α.Ε.

Νόμιμος Εκπρόσωπος: Ιωάννης Βρέντζος

Έδρα - Γραφεία: Λεωφόρος Συγγρού αρ 340, Καλλιθέα, ΤΚ 17673

ΑΦΜ: 800745939, ΔΟΥ: ΦΑΕ ΠΕΙΡΑΙΑ

Ηλεκτρονική διεύθυνση Επικοινωνίας: in@alteregomedia.org, Τηλ. Επικοινωνίας: 2107547007

ΜΗΤ Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024