
Πάνω από 193.000 νέοι αμείβονται με μισθό έως 428 ευρώ
Αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο αριθμός των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με «υποκατώτατο» μισθό. Το 7,6% του συνόλου των εργαζομένων παίρνει μισθό έως 510 ευρώ μικτά ή 428 ευρώ καθαρά έναντι των 586 μικτά που είναι ο κατώτατος.
Αυξήθηκε για ακόμη μια χρονιά ο αριθμός των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα που αμείβονται με «υποκατώτατο» μισθό. Το 7,6% του συνόλου των εργαζομένων παίρνει μισθό έως 510 ευρώ μικτά ή 428 ευρώ καθαρά έναντι των 586 μικτά που είναι ο κατώτατος.
Πρόκειται, σύμφωνα με το capital.gr για νέους 19 έως 24 ετών οι οποίοι αμείβονται με μισθό 12% κάτω από τον κατώτατο.
Το μέτρο για τον «υποκατώτατο» μισθό για τους νέους θεσπίστηκε το Φλεβάρη του 2012 επί κυβέρνησης Παπαδήμου μαζί με τη μείωση 20% στον κατώτατο μισθό. Έκτοτε ο κατώτατος μισθός για νέους έως 25 ετών έπεσε κατά 32% σε σχέση με ό,τι ίσχυε μέχρι πρότινος (δηλαδή από 751 ευρώ μικτά στα 510 ευρώ μικτά).
Το 2013, έναν χρόνο μετά από τη μείωση του κατώτατου μισθού των νέων, 89.074 νέοι αμείβονταν με μισθό 510 ευρώ μικτά κατά το μέγιστο. Επί του συνόλου των μισθωτών, το ποσοστό ανερχόταν στο 6,4%.
Πέντε χρόνια μετά, δηλαδή, το 2017, σύμφωνα με την ετήσια έκθεση του Πληροφοριακού Συστήματος Εργάνη του υπ. Εργασίας. οι αμειβόμενοι με τον «υποκατώτατο» μισθό αυξήθηκαν κατά 50.668 ή 36%, φτάνοντας τους 139.762. Το πλήθος αυτό αντιστοιχεί στο 7,6% του συνόλου των μισθωτών.
in.gr
- Διανυκτερεύσεις: Αγαπημένοι τουριστικοί προορισμοί στην Ευρώπη – Οι κορυφαίοι, οι εκπλήξεις και το «Live Your Myth in Greece»
- Ο Ρούτε ανέλαβε να φέρει σε πέρας το 5% του ΝΑΤΟ – Ζητά από τις αμυντικές βιομηχανίες να αυξήσουν την παραγωγή
- Ολυμπιακός: Η συνέντευξη Τύπου του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ
- Σταύρος Φλώρος: Το πρώτο βίντεο μέσα από το νοσοκομείο
- Μειώνεται ο πληθυσμός, εκτοξεύονται τα ενοίκια – Η ακτινογραφία της κρίσης
- Αυτοί είναι οι υποψήφιοι αντίπαλοι του Ολυμπιακού στα προκριματικά του Champions League

