ΤΗΣ ΚΑΤΕΡΙΝΑΣ ΡΟΒΒΑ

Αγνωστοι αρχειακοί θησαυροί από τον Αγώνα του Εικοσιένα βγαίνουν στο φως. Ενα αντίγραφο παραλαβής δανείου 10.000 γροσίων για τις ανάγκες της Φιλικής Εταιρείας με ημερομηνία 1818 και υπογραφή του Εμμανουήλ Ξάνθου. Μια αίτηση χήρας αγωνιστή για αποζημίωση από το ελληνικό κράτος. Το πωλητήριο δύο εθνικών πανδοχείων στον Θεόδωρο Κολοκοτρώνη, μια επιστολή του Αθανάσιου Διάκου…

Σπουδαία τεκμήρια που βρίσκονται διάσπαρτα σε αρχειακούς φορείς της χώρας και που επιχειρεί να συγκεντρώσει σε μια ενιαία βάση το Ψηφιακό Αρχείο του 1821. Μια φιλόδοξη επιστημονική προσπάθεια που στοχεύει στη διασύνδεση αρχείων πολλαπλού τύπου – έγγραφα, καλλιτεχνικά έργα, αντικείμενα, οπτικοακουστικό υλικό – σε μια ψηφιακή πλατφόρμα, την ταξινόμησή τους με βάση λέξεις – κλειδιά και με τα δεδομένα και τη δυνατότητα έρευνας σε βάθος για επιμέρους πτυχές του Αγώνα.

Το περιεχόμενό της θα προέρχεται από ελληνικά και διεθνή αρχεία, βιβλιοθήκες, μουσεία, ιδιωτικές συλλογές, πανεπιστήμια, ερευνητικά κέντρα, ενώ έχει ορίζοντα ολοκλήρωσης το 2021, την επέτειο των 200 χρόνων από την Ελληνική Επανάσταση.

Περισσότερα διαβάστε εδώ:

in.gr

Γράψτε το σχόλιό σας

Ακολουθήστε το στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο