Νέο ένταλμα σύλληψης εναντίον του Πουτζδεμόν
Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αποφάσισε να επανενεργοποιήσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Πουτζδεμόν και τεσσάρων πρώην υπουργών του οι οποίοι έχουν καταφύγει στο Βέλγιο.
Διεθνή εντάλματα σύλληψης σε βάρος έξι Καταλανών, μεταξύ των οποίων ο πρώην πρόεδρος της επαρχίας, εξέδωσε ισπανός δικαστής με την κατηγορία της στάσης μετά την απόπειρα απόσχισης της επαρχίας.
Το γεγονός ότι το όνομα του Κάρλες Πουτζδεμόν βρίσκεται μεταξύ των προσώπων που διώκονται, το έκανε γνωστό το Ανώτατο Δικαστήριο της Μαδρίτης.
Ο δικαστής που έχει αναλάβει την υπόθεση αποφάσισε να επανενεργοποιήσει τα εντάλματα σύλληψης σε βάρος του Πουτζδεμόν και τεσσάρων πρώην υπουργών του οι οποίοι έχουν καταφύγει στο Βέλγιο. Εξέδωσε επίσης ένταλμα σύλληψης σε βάρος της Μάρτα Ροβίρα η οποία αρνήθηκε να παρουσιαστεί ενώπιόν του σήμερα και ανακοίνωσε ότι φεύγει από την Ισπανία.
Σύμφωνα με ισπανικά μέσα ενημέρωσης η Ροβίρα βρίσκεται ήδη στην Ελβετία.
Συνολικά, ο δικαστής Πάμπλο Γιαρένα έχει ασκήσει διώξεις σε 13 αυτονομιστές ηγέτες που κινδυνεύουν να καταδικαστούν σε κάθειρξη μέχρι 30 ετών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Χανιά: Σχεδίαζαν εμπρηστικές επιθέσεις κατά αστυνομικών – Βρέθηκαν όπλα και ναρκωτικά – Δύο συλλήψεις
- Το βήμα τίτλου της Άρσεναλ και η επίθεση του Χιούρτζελερ στους «κανονιέρηδες»
- Χάρι Στάιλς: «Ο Λίαμ Πέιν ήταν ένας εξαιρετικά ξεχωριστός άνθρωπος»
- Παναθηναϊκός: Με Χολμς κόντρα στον Ολυμπιακό, κρίνεται του Λεσόρ
- Με μεγάλη επιτυχία η έκθεση «Αποτυπώματα» στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά
- The Expla-in Project | Αναποφάσιστοι: Δεν ξέρω, δεν απαντώ. Τι συμβαίνει με τη «γκρίζα ζώνη» των ψηφοφόρων;


