
Συμβουλές του ΟΑΣΑ για να αποφεύγονται οι ουρές στα εκδοτήρια
Σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συμφόρηση στα εκδοτήρια και τα αυτόματα μηχανήματα. Επιβάτες περιμένουν, ώστε να έρθει η σειρά τους για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για να αποφεύγεται η σχετική ταλαιπωρία ειδικοί του ΟΑΣΑ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δίνουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Σε αρκετούς σταθμούς του μετρό και του ηλεκτρικού, τις τελευταίες ημέρες, παρατηρείται συμφόρηση στα εκδοτήρια και τα αυτόματα μηχανήματα. Επιβάτες περιμένουν, ώστε να έρθει η σειρά τους για την έκδοση ή επαναφόρτιση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Για να αποφεύγεται η σχετική ταλαιπωρία ειδικοί του ΟΑΣΑ, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, δίνουν ορισμένες χρήσιμες συμβουλές.
Όπως σημειώνουν:
- Κάθε επιβάτης και όχι μόνο ο συχνός χρήστης των ΜΜΜ μπορεί να εκδώσει προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, η οποία μπορεί να φορτιστεί με κόμιστρο από το διαδίκτυο ή και το κινητό τηλέφωνο. Άρα, όποιος έχει στην κατοχή του προσωποποιημένη κάρτα, δεν χρειάζεται να πάει σε εκδοτήριο ή αυτόματο μηχάνημα.
- Σε περίπτωση που δεν έχετε ή δεν επιθυμείτε προσωποποιημένη κάρτα ATH.ENA Card, καλό είναι να επαναφορτίζετε και επαναχρησιμοποιείτε το ηλεκτρονικό εισιτήριο ATH.ENA Ticket ή και την ανώνυμη ηλεκτρονική κάρτα ATH.ENA Card, αγοράζοντας εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές (10 + 1, 5 + 0, διπλό μετ΄ επιστροφής). Ουσιαστικά, εάν έχετε την δυνατότητα, να μην αγοράζετε τα μεμονωμένα εισιτήρια των 1,40 ευρώ, αλλά πακέτα εισιτηρίων.
- Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, υπάρχουν περισσότερα από 1.000 περίπτερα και καταστήματα ψιλικών που πουλάνε πακέτα εισιτηρίων, άρα υπάρχει εναλλακτική για την αγορά εισιτηρίων, πέρα από τους σταθμούς.
- Δικαιούχοι μειωμένου κομίστρου, όπως άτομα άνω των 65 ετών, φοιτητές και μαθητές καλό θα ήταν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα.
Με αυτό τον τρόπο, δεν χρειάζεται να προσέρχονται στα εκδοτήρια, αλλά μπορούν να φορτίζουν την κάρτα τους από τα αυτόματα μηχανήματα, το διαδίκτυο και το κινητό.
Εάν δεν επιθυμούν να εκδώσουν προσωποποιημένη κάρτα και όταν προσέρχονται στα εκδοτήρια, να αγοράζουν εισιτήρια με πολλαπλές διαδρομές.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Θεσσαλονίκη: ΙΧ παρέσυρε 19χρονο στην Πυλαία – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο
- Πένθος στον ΠΑΟΚ: «Έφυγε» από τη ζωή ο μικρός Γιωργάκης που ήταν φίλος της ομάδας (pic)
- Ομόφωνα αθώος ο Νίκος Ρωμανός – Τι αποφάσισε το δικαστήριο για την έκρηξη στους Αμπελόκηπους
- Λάρισα: Νεκρές εντοπίστηκαν μάνα και κόρη σε διαμέρισμα
- JH Prynne: Πέθανε «ένας άνθρωπος σπάνιος και απολύτως πρωτότυπος – όπως ακριβώς και η ποίησή του»
- Ένα fake video και οι δύο λόγοι που κρατάνε Τουρκία και Ισραήλ στα σχοινιά


