Με «όχημα» τη γαστρονομία θα προβληθεί η Ελλάδα στις διεθνείς αγορές
Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).
Πιλοτικό πρόγραμμα ανάδειξης ελληνικών προορισμών με όχημα τη γαστρονομία ανακοίνωσε ο πρόεδρος του ΣΕΤΕ Γιάννης Ρέτσος από το βήμα της εκδήλωσης (Workshop, Τουρισμός, γαστρονομία, και τοπική ταυτότητα: «Μια ελληνική ματιά σε μια παγκόσμια τάση»).
Όπως είπε ο κ. Ρέτσος, σε συνεργασία με το «Greek Gastronomy Guide» θα προβληθούν συγκεκριμένες περιοχές της Ελλάδας, με κύριο χαρακτηριστικό αυτών να είναι οι τοπικές γεύσεις τους.
Η γαστρονομία αλλά και γενικότερα η σύνδεση της αγροδιατροφής με την ελληνική τουριστική βιομηχανία είναι από τα στοιχήματα που θέλει να κερδίσει ο ΣΕΤΕ, με τον κ. Ρέτσο να υπογραμμίσει ότι μέχρι σήμερα, τα στελέχη του Συνδέσμου, έχουν οργώσει την ελληνική περιφέρεια και έχουν πραγματοποιήσει επαφές με φορείς και επιχειρήσεις.
Συμπέρασμα παραμένει η ανάγκη για συνεργασία όλων προς την κατεύθυνση της σύνδεσης του πρωτογενούς τομέα της οικονομία με την τουριστική βιομηχανία. «Η Ελλάδα μάλιστα, σημείωσε ο κ. Ρέτσος μπορεί να γίνει η παγκόσμια δύναμη στην παροχή υπηρεσιών, με αιχμή των τουρισμό».
Στην παρέμβαση του ο γγ Αγροτικής Πολιτικής και Διαχείρισης Κοινοτικών Πόρων Χαράλαμπος Κασίμης τόνισε ότι ο κλάδος της γαστρονομίας δεν μπορεί να είναι μια ακόμα εναλλακτική μορφή τουρισμού, αλλά αντίθετα να αποτελέσει το μέτωπο για στοχευμένες πολιτικές ανάδειξης.
Από την πλευρά του ο γγ Τουριστικής Πολιτικής και Ανάπτυξης Γιώργος Τζιάλας ανάφερε ότι το αρμόδιο υπουργείο θα είναι αρρωγός σε οποιαδήποτε προσπάθεια σύνθεσης τέτοιων πρωτοβουλιών.
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- Λαρεντζάκης: «Ο κόσμος πάντα αγκαλιάζει την Εθνική, τους απογοητεύσαμε»
- Τι μετράει περισσότερο στο περπάτημα;
- Καιρός: Άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο και θερμοκρασίες έως 35 βαθμούς – Πού θα έχει βροχές και καταιγίδες
- Μεξικό – Αγγλία 2-3: Μπέλινγκχαμ και Κέιν έστειλαν τα «λιοντάρια» στα προημιτελικά μετά από «τρελή» ματσάρα!
- Πρώην Μις Ελβετία: «Η Ιβάνα Τραμπ είχε τον ρόλο της Μάξγουελ στον κύκλο του Έπσταϊν»
- Παγίδα: Γιατί μας «αρέσουν» τόσο πολύ οι κακές συνήθειες;
- Καύσωνας στην Ευρώπη: Η μάχη για τον κλιματισμό σε μια ήπειρο που υπερθερμαίνεται
- Το Netflix φέρνει το εργοστάσιο του Γουίλι Γουόνκα στην πραγματικότητα – Φόρος τιμής στον Τζιν Γουάιλντερ
Ακολουθήστε το in.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις





![Άκρως Ζωδιακό: Τα Do’s και Don’ts στα ζώδια σήμερα [Δευτέρα 06.07.2026]](https://www.in.gr/wp-content/uploads/2026/07/by-xoce-McV40W0W3Nw-unsplash-315x220.jpg)













































































Αριθμός Πιστοποίησης Μ.Η.Τ.232442