Δραγασάκης: Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση
«Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση. Είναι μια μετάθεση του προβλήματος στο μέλλον» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
«Η συζήτηση για την προληπτική γραμμή δεν είναι λύση. Είναι μια μετάθεση
του προβλήματος στο μέλλον» αναφέρει ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και
νέος υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης Γιάννης Δραγασάκης.
Μιλώντας στο Euro2day.gr, σημειώνει
πως «πάντα ο δανεισμός του ESM θα είναι φθηνότερος από το δανεισμό της
χώρας από τις αγορές. Αυτό σημαίνει ότι θα μείνουμε
αιωνίως σε μνημόνια και επιτηρήσεις;».
Ο κ. Δραγασάκης θεωρεί λήξασα τη συζήτηση για τον τρόπο εξόδου της χώρας από το πρόγραμμα, υπενθυμίζοντας τις αποφάσεις του Eurogroup του Ιουνίου του 2017. «Δεν έχω την αίσθηση ότι η ΕΚΤ ή το ΔΝΤ τάσσονται υπέρ της προληπτικής γραμμής» αναφέρει, προσθέτοντας ότι και το ευρύτερο πολιτικό σύστημα δεν αντιτίθεται σε μια «καθαρή» έξοδο.
Σε ό,τι αφορά τη στάση της ΤτE και την υποστήριξη της λύσης της μη «καθαρής» εξόδου, αναφέρει πως η κυβέρνηση «δεν σχολιάζει τις ανεξάρτητες αρχές», ωστόσο προσθέτει πως «αν υπάρξει η εντύπωση πως οι επιλογές της ΤτE δεν είναι αντικειμενικές, τότε ενδεχομένως να υπάρξει θέμα».
Αναφέρει ότι «υπάρχει ένα οπλοστάσιο νέων εργαλείων για τη μείωση των “κόκκινων” δανείων» και δεν αποκλείει «την εκδοχή μιας bad bank, αν χρειαστεί να επιταχύνει ο ρυθμός απομείωσης των δανείων». Υπενθυμίζει δε, ότι στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ υπήρχε πρόταση δημιουργίας «ενδιάμεσου μηχανισμού διαχείρισης “κόκκινων” δανείων», η οποία προσέκρουσε στη χρηματοδότηση και στους δημοσιονομικούς όρους που έθεσαν οι θεσμοί.
Ο νέος υπουργός Οικονομίας εκτιμά ότι έχουν ωριμάσει οι συνθήκες για την ίδρυση Αναπτυξιακής Τράπεζας, λέγοντας πως ένας τέτοιος φορέας θα αποτελέσει το συντονιστικό όργανο των υφιστάμενων και νέων εργαλείων χρηματοδότησης, αλλά και την «άγκυρα» προσέλκυσης διεθνών κεφαλαίων.
Για το σκάνδαλο Novartis, o κ. Δραγασάκης αναφέρει πως «υπάρχουν θεσμικά κενά που επέτρεψαν και κάλυψαν σκάνδαλα όπως η Novartis» και χαρακτηρίζει την υπόθεση «τοξική» τονίζοντας: «Δεν χαιρόμαστε να βλέπουμε τους πολιτικούς μας αντιπάλους να καταγγέλλονται».
«Οι παραιτήσεις Αντωνοπούλου-Παπαδημητρίου δείχνουν ήθος»
Σχολιάζοντας τις παραιτήσεις της κ. Ρ. Αντωνοπούλου και του κ. Δ. Παπαδημητρίου, αναφέρει ότι «η κ. Αντωνοπούλου και ο κ. Παπαδημητρίου έχουν προσφέρει στη χώρα, πολύ πριν ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικήσει την κυβέρνηση» και σημειώνει ότι οι παραιτήσεις τους «δείχνουν ήθος» συμπληρώνοντας ότι η πολιτική ζωή «μάς έχει κάνει να φυσάμε και το γιαούρτι».
in.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ – ΜΠΕ
- ΠΑΟΚ: Εκτός δράσης για ένα μήνα ο Μιχαηλίδης
- ΛΔ Κονγκό: Αμείωτοι οι βομβαρδισμοί παρά την ειρηνευτική συμφωνία – «Εκρήγνυνται πάνω από τα σπίτια»
- Η Κιμ Καρντάσιαν αποκαλύπτει τον λόγο για τον οποίο άλλαξε το όνομά της πριν από 18 χρόνια
- Πολιτική Προστασία: Σύσκεψη αύριο στα Μέγαρα για την καταγραφή ζημιών από τις πλημμύρες στη Δυτική Αττική
- Κλήρωση: Δείτε ποιοι είναι οι 12 όμιλοι του Μουντιάλ 2026 (pic)
- Μαρουάν Μπαργούτι: Η οικογένεια του ηγέτη της Φατάχ καταγγέλλει ότι υφίσταται βασανιστήρια στο Ισραήλ