Ολοκλρηρώθηκε έπειτα από δύο και πλέον ώρες η συνεδρίαση του Πολιτικού Συμβουλίου του ΣΥΡΙΖΑ υπό τον Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Αντικείμενο της συνεδρίασης, που πραγματοποιήθηκε σε συνέχεια της χθεσινής, ήταν η διαδικασία που θα ακολουθηθεί στο Κοινοβούλιο σχετικά με την υπόθεση Νovartis, μετά την αποστολή της σχετικής δικογραφίας στη Βουλή.

Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου, η τελική απόφαση για τη στάση που θα κρατήσει ο ΣΥΡΙΖΑ, αναμένεται να καθοριστεί στη συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας την ερχόμενη Δευτέρα.

Πόλωση του πολιτικού κλίματος

Την ίδια ώρα, μετά τη μεταβίβαση της δικογραφίας για τη Novartis στη Βουλή, πολώνεται επικίνδυνα το πολιτικό κλίμα.

Η Νέα Δημοκρατία ανέβασε τους τόνους της αντιπαράθεσης με την κυβέρνηση, υποστηρίζοντας πως «η ποινικοποίηση της πολιτικής ζωής είναι δεδομένη τώρα όμως έχουμε και πολωνοποίηση. Είναι ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζει η Ευρώπη, όταν δεν έχουμε διάκριση των εξουσιών, όταν δεν έχουμε κράτος δικαίου».

Από την πλευρά της η κυβέρνηση, μέσω διαρροών από το Μαξίμου, σημειώνει πως οι αναφορές της αντιπολίτευσης για «πολωνoποίηση», σκευωρίες και κουκουλοφόρους μάρτυρες για το σκάνδαλο Novartis, επιβεβαιώνουν τον πανικό που έχει.

«Οι αναφορές σε «πολωνοποίηση», σχέδια εξόντωσης, σκευωρίες και «κουκουλοφόρους» μάρτυρες μοναδικό στόχο έχουν τον εκφοβισμό της Δικαιοσύνης και των θεσμών» σημειώνουν χαρακτηριστικά και προσθέτουν πως «το μόνο όμως που καταφέρνουν είναι να επιβεβαιώνουν τον πανικό τους και να αυτοεξευτελίζονται».

in.gr